GOD DEBUT: Anders Lindegaard (i gul drakt i bakgrunnen) spilte for første gang i Champions League for Manchester United i går, og leverte en meget god kamp. Foto: Jose Manuel Ribeiro, Reuters/Scanpix
GOD DEBUT: Anders Lindegaard (i gul drakt i bakgrunnen) spilte for første gang i Champions League for Manchester United i går, og leverte en meget god kamp. Foto: Jose Manuel Ribeiro, Reuters/ScanpixVis mer

Sir Alex fnyste mot datteren til Dalglish

- Du spør om dumme, små ting.


(Dagbladet): Benfica - Manchester United 1-1.

Manchester United-manager Alex Fergusons anstrengte forhold til journalister er en kjent sak. Etter 1-1 borte mot Benfica i går, ble han igjen spydig mot reporteren i et TV-intervju.

Det var ikke noe voldsomt raseriutbrudd, men det legges spesielt godt merke til siden ITV-intervjueren er Kelly Cates, født Dalglish - datter av Liverpool-manager Kenny Dalglish.

Episoden er omtalt blant annet hos Guardian, Independent og Daily Mail.

- Dumme, små ting Cates roste danske Anders Lindegaard, den tidligere AaFK-keeperen som storspilte i Champions League-debuten for United. Hun ville vite om danskens prestasjon ga sir Alex et keeper-dilemma foran helgas storkamp mot Chelsea.

- Nei, David de Gea spiller på søndag. Det var vi enige om før kampen, og det endres ikke, svarer Alex Ferguson i intervjuet som kan ses på YouTube (spørsmålet om keepere kommer 1.04 inn i videoen).

Før Cates rekker å følge opp spørsmålet, fortsetter Ferguson:

- Jeg vet ikke hvorfor du stiller disse spørsmålene. Du er ute etter dumme, små ting.

To gode keepere Cates presiserer at hun mente spørsmålet som en kompliment til Lindegaard for en god kamp, og Ferguson har i mellomtida hentet seg inn igjen.

- Det viser at vi har to strålende keepere, sier manageren.

En uttalelse som neppe bedrer humøret til tredjekeeper Tomasz Kuszczak, som i et intervju med The Sun i går uttrykte sinne og skuffelse over behandlingen han har fått i United. Først og fremst fordi klubben krevde fire millioner pund for ham i overgangsvinduet der han hadde flere gode tilbud.

DUMME SPØRSMÅL? Alex Ferguson er ikke fremmed for å si klart fra når han misliker spørsmål han blir stilt. Her gir han ITV-intervjuer Kelly Cates beskjed om at hun spør om små, dumme ting. Videobilde: ITV
DUMME SPØRSMÅL? Alex Ferguson er ikke fremmed for å si klart fra når han misliker spørsmål han blir stilt. Her gir han ITV-intervjuer Kelly Cates beskjed om at hun spør om små, dumme ting. Videobilde: ITV Vis mer