Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sir Alex frykter Dinamo Kiev

- Dette blir vår tøffeste kamp sier Manchester United-manager Alex Ferguson før kveldens Champions League-kamp borte mot Dinamo Kiev. Dagbladet.no følger Champions League direkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United tar alle forhåndsregler før møtet med Dinamo Kiev. Det engelske storlaget har med medbragt mat og egne kokker til Ukraina.

- Vi tar alle nødvendige forhåndsregler. Vi tar med egen mat og egne kokker. Det er på ingen måte en fornærmelse mot vertene. Det er og slett bare den riktige måten å forberede seg på. Det kan hende de tilbereder maten på sin egen måte, vi vil gjøre det slik vi foretrekker, sier Sir Alex til BBC.

Ukjente spillere

Dinamo Kiev har ikke mange kjente spillere, men Alex Ferguson er ikke i tvil om at mannskapet holder høy kvalitet.

- De tapte den første kampen, men jeg tror de er et formidabelt hjemmelag. Dinamo Kiev har vært høyt oppe de siste tiårene og har produsert spiller etter spiller. Når du ser på Dinamo Kiev-spillernes navn er det bare en liste med nummer, og det er noen spillere jeg ikke en gang har hørt om, sier Ferguson.

Spillere som AC Milans Andrei Shevchencko og Tottenhams Sergei Rebrov har en fortid i Dinamo Kiev. Ferguson er skråsikker på at klubben kommer til å fostre opp flere store fotballspillere.

- Du kan være sikker på at de kommer til å produsere unge spillere som vi aldri har hørt om, men som kommer til å bli veldig gode.

Lang reise

Bortekampen mot Dinamo Kiev er Uniteds lengste reise i det innledende gruppespillet i Champions League. Ferguson frykter at reisetiden kan ødelegge for enkelte av spillerne.

- Noen spillere tåler slike reiser bedre enn andre. Noen blir anspent når vi reiser. Den første treningsøkta etter ankomst blir veldig viktig.

- Dette blir vår tøffeste kamp på grunn av den lange reisen, sier Ferguson.

Stam er tilbake

Jaap Stam er tilbake i United-troppen etter to kampers skadefravær. Dermed spiller trolig Stam og Ronny Johnsen sammen i United-forsvaret. Fabien Barthez er ikke med til Ukraina. Keeperen sliter med skade og blir erstattet av Raimond Van der Gouw i kveldens kamp.

Sannsynlige lagoppstillinger:

Manchester United: Van der Gouw, Irwin, Stam, Johnsen, G Neville, Giggs, Scholes, Keane, Beckham, Cole, Sheringham.

Dynamo Kiev: Shovkovsky, Khatskevitch, Holovko, Vaschuk, Nesmachnyi, Dmytrulin, Kaladze, Bialkevich, Husin, Shatskikh, Demetradze.

BEKYMRET: United-manager Alex Ferguson frykter kveldens motstander i Champions League, Dinamo Kiev.