Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sir Alex frykter slike scener i kveld

Og UEFA truer romerne med flytting av neste års Champions League-finale.

• Direkte 20.45: Roma - Manchester United og Schalke 04 - Barcelona

(Dagbladet.no) Det sitter fortsatt fire Manchester United-supportere i fengsel i Roma, etter bråket som oppsto i gatene da de to lagenene møttes i Champions League-gruppespillet i desember.

Roma og United spilte mot hverandre forrige sesong også, og da var det enda mer bråk i den italienske hovedstaden.

Nå er Sir Alex Ferguson bekymret for at det skal gjenta seg igjen.

- Med tanke på det som skjedde i fjor, er jeg bekymret. Men jeg tror politiet har jobbet hardt for å sørge for at det ikke gjentar seg, sier Fergie ifølge BBC.

Truer med finaleflytting

Romerne skal etter planen arrangere Champions League-finalen neste år, men nå truer UEFA med å frata dem verdens største klubbkamp - hvis det blir like mye bråk i forbindelse med kveldens kvartfinale.

- De har gjort store forbedringer inne på Olympiastadion, men angrep og vold en kilometer unna stadion bekymrer oss. Politiet sier de ikke kan kontrollere byen og det er ikke tilfredsstillende. Hvis det som har skjedd tidligere gjentar seg, da kan vi bli nødt til å flytte neste års finale, sier en UEFA-talsmann.

FORFULGT AV BRÅK: Manchester United har vært to ganger i Roma i løpet det siste året. Begge gangene har det vært mye bråk. Her blir United-fansen angrepet av politiet inne på stadion i april i fjor. Foto: AP
FORFULGT AV BRÅK: Manchester United har vært to ganger i Roma i løpet det siste året. Begge gangene har det vært mye bråk. Her blir United-fansen angrepet av politiet inne på stadion i april i fjor. Foto: AP Vis mer

For ett år siden ble flere United-fans knivstukket og alvorlig skadd.

- Knivstikking er drapsforsøk. Vi kan ikke bli holdt som gisler av noen få kriminelle, sier UEFA-toppen.

Nordmann knivstukket

Da Roma gjestet Roma for ett år siden - også det i kvartfinalene - var det masse bråk både inne på stadion og utenfor. Politiet gikk til aksjon på tribunene før pause, da rivaliserende supportere kastet flasker mot hverandre.

- Det var en forferdelig skremmende opplevelse. Vi sleit med å holde oss på beina da galningene fra politiet slo løs på folk og presset oss bakover, sa Steinar Madsen til Dagbladet.no.

Han var blant de mange norske United-supporterne som hadde tatt turen til Italia for å se favorittlaget i aksjon. Men de brukte like mye energi og tid på å komme seg unna all volden.

En annen nordmann var blant dem som ble knivstukket utenfor stadion.

- Vi hadde bestemt oss for å ta det med ro og holde en lav profil. Plutselig roper en av engelskmennene «Run!». Jeg begynte å løpe, men så kjente jeg at det hogg til i venstre lår. Heldigvis klarte jeg å løpe videre. Det kom flere italienere etter oss, med slagvåpen. Jeg ble slått en gang, men klarte å holde meg på beina. Etter hvert kom vi mot noen politifolk, og da trakk Roma-supporterne seg unna, sa 32-åringen til Dagbladet.no dagen etter kampen.

- Politiet så på

Det var imidlertid liten hjelp å få av politiet.

- De sto bare og så på. Så vi bestemte oss bare for å komme oss inn på stadion så fort som mulig.

Manchester United-ledelsen var også svært kritiske til politiets opptreden etter kampen, og reagerte kraftig på det de mener var forskjellsbehandling.

- Disse urovekkende scenene sjokkerer alle på Old Trafford. I det klubben anser som en alvorlig overreaksjon, ble vilkårlige United-fans banket opp av lokalt politi, het det i en uttalelse fra klubben.

Den italienske fotballpresidenten Giancarlo Abete var ikke enig:

- Den engelske pressen snakker om hardhendt politi? Vi bør være takknemlig overfor håndhevere av lov og orden, og jeg synes ikke de som forsøker å gjøre kamper trygge kan bli korsfestet på denne måten.

4000 United-fans

Ved lunsjtid i dag var det ikke meldt om supporterbråk i Roma og det var rolig i natt. Men tidligere har det oppstått mye bråk i timene før kampstart - når supporterne beveger seg mot arenaen.

- Det er rivalisering mellom fansen, og det er ikke noe galt i det, så lenge det handler om å støtte ditt eget lag. Jeg håper for vårt og deres rykte at dette går fredfullt for seg, sier Ferguson.

Rundt 4000 United-fans har reist til Roma. Manchester-laget tapte 2-1 i kvartfinalen på Olympiastadion i fjor, men banket romerne 7-1 hjemme på Old Trafford. Det har ikke Roma-trener Luciano Spalletti glemt.

- Jeg ga Ferguson litt god vin sist, men denne gangen blir det ikke noe vin eller noen gaver - verken på eller utenfor banen, sier Spalletti.

- United har noen fantastiske spillere, men det er lenge siden de vant en veldig viktig kamp på bortebane i Europa.

Fjoråret viste imidlertid at så lenge rødtrøyene ikke går på stygge smeller på utebane, så har de gode muligheter til å rette det opp hjemme.

- De er fantastisk gode på Old Trafford, noe vi merket i fjor, sier Spalletti.

STYGGE SCENER: Det er sjelden slike scener utspiller seg på tribunene i Champions League.
SKADET AV ROMA-FANSEN: Steven Fitzsimons (51) ble knivstukket i låret av Roma-fans utenfor stadion.
UNITED-LEDELSEN RASTE MOT POLITIET: Manchester United-sjefene mente deres supportere ble altfor hardt behandlet for ett år siden.
VIL IKKE SE SLIKE BILDER IGJEN: Sir Alex Ferguson håper han slipper å se dette på tribunen i kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media