Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sir Alex gir media skylda for Ferdinands formsvikt

- Ligger i kulturen deres å ydmyke folk.

FORSVARER FERDINAND: Sir Alex Ferguson advarte Rio Ferdinand tidligere i uka, men det synes glemt nå. Skotten gikk hardt ut mot media i forkant av oppgjøret mot Blackburn.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS.
FORSVARER FERDINAND: Sir Alex Ferguson advarte Rio Ferdinand tidligere i uka, men det synes glemt nå. Skotten gikk hardt ut mot media i forkant av oppgjøret mot Blackburn.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS. Vis mer

||| Følg den engelske ligaen i fotballstudio.

(Dagbladet.no): Selv sir Alex Ferguson har uttrykt bekymring for Rio Ferdinands tidvis lite overbevisende stopperspill denne sesongen, og understreket tidligere i uka at den tidligere Leeds- og West Ham-spilleren må heve spillet sitt om han skal holde unggutten Jonny Evans ute av førsteelleveren til Manchester United.

- Han er nødt til å komme seg i god form. Det er en viktig faktor for en trener å kunne velge det rette laget, poengterte skotten.

Langvarige problemerer med ryggen og skader i lyske og lår må ta sin del av skylda, men hylekoret, som mener den skadeforfulgte 30-åringen er over toppen, rekrutterer stadig flere kritiske røster.

Det er forsåvidt ikke noe nytt i at Ferguson forsøker å flytte oppmerksomheten og det medfølgende presset over på seg selv når spillerne hans blir gjenstand for ramsalt kritikk. Likevel kommer et kraftig angrep på engelske medier overraskende, med tanke på at han selv gikk ut og kritiserte midtstopperen.

I forkant av kveldens kamp mot Blackburn fyrer den mektige United-manageren av en kraftsalve mot det han mener er en ukultur blant journalistene, ifølge The Guardian.

- Jeg vet ikke hvor det (grunnlaget fra kritikken) kommer fra. Jeg får sette det på kontoen for en moderne ukultur der det handler om å ydmyke folk. Det er deres mening, og det kan vel være at dere tar feil, sier Ferguson, som på sedvanlig Ferguson-vis skaper et inntrykk av at alt og alle er imot Manchester United.

- Får aldri tankene mine
Nå later det til at 67-åringen har fortrengt den advarende pekefingeren han rettet mot Ferdinand etter tapet mot Liverpool. Han nekter nemlig å evaluere midtstopperens innsats i det offentlige rom.

- Jeg kommer ikke til å gå inn på det, fordi jeg leser alle disse greiene i avisene om at han kommer til å bli satt ut av laget også videre, men jeg tror ikke at noen av dere har tilgang til hva jeg har i tankene. Ingen av dere. Dere må gjerne forsøke å gjette laguttakene mine, men dere kommer aldri til å ta ut laget, uansett hvor mye dere måtte prøve, tordner Ferguson.

Mye tyder imidlertid på at Ferdinand blir satt ut av laget denne helgen, men da av skademessige årsaker. I likhet med sin faste makker Nemanja Vidic, sliter han med en smell i leggen. Det kan føre til at Jonny Evans og Wes Brown blir å finne i Uniteds midtforsvar når det er klart for avspark på Old Trafford klokka 18.30.

Mens Ferdinand og Vidic var viden anerkjent som det beste midtstopperparet i Europa forrige sesong, har de vært skygger av seg selv snaut tre måneder ut i den nye sesongen.

- Fortsatt verdens beste

Det har blant annet ledet til spekulasjoner om at førstnevnte kan være på vei bort fra United, med en gjenforening med sin tidligere sjef Harry Redknapp i Tottenham som det heteste tipset.

Det ryktet skal man ikke legge for mye i mener Redknapp.

- Det er ikke noen mulighet for at han er på vei bort i noen forstand. Såfremt noen vet noe jeg ikke gjør, kommer han ikke hit, sier Redknapp, ifølge Sky Sports.

Tottenham-manageren holder sin tidligere elev fra tida i West Ham fortsatt skyhøyt i aktelse, og de to har et nært forhold.

- Jeg prater fortsatt med ham og vi utveksler tekstmeldinger. For meg er han fortsatt den beste midtstopperen i verden. Så god er han. Alle kan oppleve en formsvikt, understreker Spurs-sjefen.

Det synspunktet deler Ferdinands agent Pini Zahavi.

- Han har hatt mye uflaks med skader denne sesongen. På grunn av hans sterke vilje til å gjøre det bra for Manchester United, vil han spille selv om han ikke er 100 prosent. Det har vært en stor feilvurdering, ettersom det har gått utover formen hans. Men det er ingen grunn til bekymring; Rio er den samme spilleren, med de samme ferdigheten og han vil bevise det fra første stund når han er tilbake for fullt, sier Zahavi, ifølge The Guardian.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media