Sir Alex har en plan for Bale-kjøp

Kjemper mot Spurs om supertalent.

(Dagbladet.no:) Engelske aviser skriver i dag Tottenham har fått et bud på 125 millioner kroner akseptert av Southampton. Og de to siste dagene har Gareth Bale (17) vært i samtaler på White Hart Lane, og han skal ha blitt imponert.

Nyhetsbyrået PA skriver at han er «lovet» en plass i førsteelleveren i Nord-London, i den grad en klubb kan love noe sånt.

Manchester United har imidlertid ikke gitt opp i kampen om den ettertraktede waliseren. Og manager Sir Alex Ferguson har en plan.

• Les også: Jakter på backenes svar på Beckham

Vil møte Bale personlig

Selv om Tottenham har et lite forsprang i jakten, håper Fergie å hente inn dette i løpet av helga.

Da spiller Manchester United hjemme mot Portsmouth i FA-cup lørdag kveld, noe som gjør at Ferguson rekker å se Bale og Southampton mot Manchester City dagen etter.

Da vil han ifølge Manchester Evening News legge fram et forslag overfor klubbledelsen til Saints om at Bale lånes ut sesongen.

SIKKER VENSTREFOT: Gareth Bale har en venstrefot som gjør at han blir omtalt som venstrebackenes svar på David Beckham. Foto: REUTERS
SIKKER VENSTREFOT: Gareth Bale har en venstrefot som gjør at han blir omtalt som venstrebackenes svar på David Beckham. Foto: REUTERS Vis mer

Det kan bli en avgjørende faktor siden Southampton satser på opprykk til Premier League.

Le Tissier advarer

- United har god dekning på venstrebacken, men han er åpenbart en mann for framtida. Det har vært snakk om utlån ut sesongen, og kanskje til og med hele neste sesong. Det hadde vært ideelt for ham, sier Clayton Blackmore, tidligere United-helt på backen.

Men det er ikke umulig at Tottenham også vil tilby en låneavtale.

Matthew Le Tissier mener Bale bør fortsette på St Mary\'s.

- Det vil være best for karrieren hans. Han er et stort talent, og blir selvfølgelig fulgt av større klubber. Men se hva som skjedde med Theo Walcott (i Arsenal).

- Han spiller innimellom, men ikke jevnlig hver uke. Og i den alderen trenger du disse kampene for å utvikle deg skikkelig, sier Le Tissier.

Det samme rådet kom Claus Lundekvam med i Dagbladet.no for tre uker siden.

Sir Alex har en plan for Bale-kjøp

- Jeg skjønner veldig godt interessen fra de store klubbene. Men det er en vrien situasjon. Se på Walcott. Han har ikke fått spille mye. Mitt råd er at han ikke forhaster seg. Bale er 17 år og fortsatt uerfaren, sa Southampton-stopperen.

SUPERTALENT: Gareth Bale er fortsatt bare 17 år, men han har allerede debutert på landslaget og spilte på seinsommeren mot Brasil på White Hart Lane.