NESTEN AVSLØRT: I juni ble Pep Guardiola presentert som Bayern Munchen-manager, mens nyheten kom allerede i januar. Men Uli Hoeness (til venstre) holdt på å bli avslørt allerede i fjor da Sir Alex Ferguson plutselig befant seg på samme restaurant som de to hadde tenkt å møtes på. Foto: REUTERS/Michaela Rehle
NESTEN AVSLØRT: I juni ble Pep Guardiola presentert som Bayern Munchen-manager, mens nyheten kom allerede i januar. Men Uli Hoeness (til venstre) holdt på å bli avslørt allerede i fjor da Sir Alex Ferguson plutselig befant seg på samme restaurant som de to hadde tenkt å møtes på. Foto: REUTERS/Michaela RehleVis mer

Sir Alex holdt på å avsløre Guardiolas hemmelige Bayern-møte

Dukket opp på samme restaurant.

(Dagbladet): Trippel-laget til Bayern Munchen var et fryktinngytende sterkt lag forrige sesong, og da Juup Heynckes gjorde det klart at han ville gi seg etter sesongslutt, kunne ikke ledelsen se andre steder enn på øverste hylle etter erstatteren.

Valget falt etterhvert på tidligere Barcelona-manager Pep Guardiola, men hele avtalen holdt på å bli avslørt lenge før det var planlagt.

Samme restaurant Klubbens president, Uli Hoeness, dro derfor til New York for å snakke med Guardiola mens spanjolen hadde et friår fra fotballen.

Hoeness var klar over at en slik tur ville vekke oppsikt, så det offisielle formålet med turen var å sikre en avtale for familiebedriften som produserer pølser.

- Jeg dro til Chicago først for å besøke Aldi. Jeg visste at Pep var i ferd med å fly hjem til Barcelona på ferie, men også at et møte der ville vært «farligere». Derfor bestemte vi oss for å møtes i USA hvor sjansene for å bli oppdaget var mindre, sier han til tyske Bilds papirutgave.

Men lite visste han om at planen hans var alt annet enn vanntett. En ikke ukjent skotte var også på besøk i verdensmetropolen.

- Jeg ville ta ham (Guardiola) med ut for å spise, men akkurat den kvelden satt Alex Ferguson i den samme restauranten. Det hadde ikke vært moro om han så oss der sammen, sier Hoeness.

Sømløs overgang Tross nesten-avsløringen, turen var en suksess, og Hoeness kom tilbake til Munchen med nyhetene om at Pep var deres neste manager.

GEMYTTELIG: Ferguson og Guardiola i hyggelig passiar forut for Champions League-finalen i 2011.Foto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA
GEMYTTELIG: Ferguson og Guardiola i hyggelig passiar forut for Champions League-finalen i 2011.Foto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA Vis mer

- Jeg hadde de signerte kontraktene med meg. Han ville bare lære meg å kjenne litt bedre. Selvsagt var det en veldig spesiell tur. Ingen forventet at Bayern skulle ansette Guardiola, ikke engang vi, sier Hoeness.

Og Guardiola ser ut til å ha tatt overgangen til tysk fotball uten de store problemene. Laget vant sin gruppe i Champions League, vant den europeiske supercupen og har opparbeidet seg en sjupoengsledelse i Bundesliga.

- Det vi ser nå er resultatene og konsekvensene av de få timene i New York, sier han.

RIVALERI: Men under kampens hete, er det det som foregår på gresset det dreier seg om. Foto: AP Photo/Jon Super
RIVALERI: Men under kampens hete, er det det som foregår på gresset det dreier seg om. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer