Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sir Alex, Keane, Ronaldo og en gråtende Mikel

Morgan Andersen forklarte seg om Sopranos-tilstander i Oslo tingrett.

OSLO TINGRETT (Dagbladet.no): Under Morgan Andersens egen forklaring i Oslo tingrett i dag, var blant annet møtene med storklubben Manchester United tema.

I slutten av april 2005, noen dager etter at Mikel fylte 18 år, reiser Andersen til Manchester for å forhandle med United. Da har han på forhånd snakket med nigerianeren som har fortalt om sitt sterke ønske om å få spille for den legendariske klubben.

På Gardermoen møter Andersen et kjent, men neppe så kjært fjes.

- Og der møter jeg, av alle, John Shittu. Mikel vil ikke at Shittu skal ha noe med dette å gjøre. Han er opptatt av at jeg ikke skal informere Shittu. Han sier han skal til London, jeg sier jeg skal til København. Jeg flyr over København, så jeg sier hvor jeg skal først, ikke hvor jeg ender opp, forklarer Andersen.

Forhandlet med United

Vel framme i fotballbyen blir han tatt i mot av Jim Ryan og møter også Alex Ferguson.

- Han har samme bakgrunn som meg, han startet den skotske spillerklubben. Han sa at Mikel skulle erstatte Roy Keane, som Fergusons høyre hånd når Keane gir seg i United, forklarte Andersen.

Dagen etter, 26. april, begynner Andersen å forhandle med Manchester United. Han blir hentet på hotellet og de reiser ut til treningsområdet.

KLAR FOR UNITED: John Obi Mikel var klar for Manchester United i april 2005. Oppholdet hos de røde djevlene ble kortvarig. Foto: HANS ARNE VEDLOG/Dagbladet
KLAR FOR UNITED: John Obi Mikel var klar for Manchester United i april 2005. Oppholdet hos de røde djevlene ble kortvarig. Foto: HANS ARNE VEDLOG/Dagbladet Vis mer

- Etter noen timers forhandling kommer vi fram til den endelige avtalen. Vi får ikke alle pengene på en gang, vi og dem skal vise at vi tror på spilleren. Den forutsetter at Mikel signerer og får arbeidstillatelse.

To dager senere kommer det et kontraktsforslag, men dette holdt ikke mål ifølge Andersen. 29. april signerer Mikel med Manchester United.

Han omtaler kontrakten som den beste noen ung spiller i Man United noen gang har fått.

- Bedre enn Ronaldo sin, mente Andersen.

Sopranos-tilstander

Så forklarer Andersen at han går inn i en rolig periode, med unntak av trusler fra agent Shittus folk.

Men 11. mai snur livet seg i Lyn-leiren.

- Shittu kommer til Norge. Da snur verden seg for Mikel og for Lyn for en tid framover. Det blir et møte mellom Lyn og Shittu. Det er som i Sopranos når de kommer, mente Andersen.

image: Sir Alex, Keane, Ronaldo og en gråtende Mikel

- Vi opplevde møtet som veldig truende. Det som skjedde var at de ikke fikk noen kontakt med Mikel. Vi sa vi syntes det var synd om de hadde inngått kontrakt med og fått penger fra Chelsea. Vi ringte CG Holding som fikk i opgave å passe på at ingenting skjedde med Mikel. At han ikke fikk trusler som han fortalte at han hadde fått. Det var spennende dager. CG har beskrevet hva som skjedde den natta. Da Mikel ble tatt med til Gardermoen av Shittu, gråtende. Da så vi ikke Mikel på lang tid. Like etter forsvant Bala, forklarte Andersen.

Det er en omfattende forklaring Andersen har gitt seg ut på, noe han selv også bemerket.

- Den varer tross alt til i dag den saken her, så det er mye igjen. Jeg har ventet på å forklare meg i to år, det er ingen som har villet høre på meg.

SKULLE BLI SJEF: I retten i dag sa Morgan Andersen at Sir Alex Ferguson skulle erstatte Roy Keane med supertalentet John Obi Mikel.
MØTTE MORGAN: Sir Alex Freguson og Morgan Andersen møttes i Manchester for å forhandle om Mikel.
BEDRE KONTRAKT: Kontrakten til Christiano Ronaldo skulle angivelig være småtteri i forhold til Mikels kontrakt med klubben.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media