Sir Alex lagt inn på sykehus i Manchester

- For tidlig å si når han blir frisk.

HAR SLITT: Sir Alex Ferguson. FOTO: NTB SCANPIX
HAR SLITT: Sir Alex Ferguson. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson (71) har slitt med en trøblete hofte. I går kveld ble han lagt inn på det private Alexandra-sykehuset i Manchester for operasjon.

Situasjonen krever flere uker med opptrening, skriver storavisa The Sun. Dermed vil han trolig gå glipp av den offisielle debuten til David Moyes (50), etterfølgeren i Manchester United.

United møter Wigan i Community Shield 11. august. Kampen går på Wembley, og er et oppgjør mellom vinneren av Premier League og vinneren av FA-cupen.

- Det er for tidlig å si når han blir frisk nok til å gå på kamper, sier en kilde med kjennskap til Fergusons situasjon.

810 kamper
Sir Alex trente Manchester United i 26 år. Han hadde regien i 810 kamper i Premier League, og kan trygt kalles en levende legende.

Da han trakk seg i våres, var det ikke med begrunnelse i helsesituasjonen. Derimot viste han til kona Cathy, som følte seg ensom etter at søsteren døde rundt juletider i fjor.

- Hun har ofret seg for meg, sa Ferguson.

- Viktig
Han fortsatte:

- Jeg synes det er viktig å gi seg som en vinner. Det er veldig viktig i denne klubben. Det er det jeg alltid har ønsket å være her - en vinner, sa han.

Manchester United serieåpner borte mot Swansea 17. august.

Sir Alex vil garantert bli tatt imot med rungende applaus første gang han viser seg på Old Trafford igjen.