LÅNES UT: Joshua King leies ut til Preston North End til midten av november. Her fra sin eneste kamp på a-lagsnivå for Manchester United mot Wolves i ligacupen. Foto: Scanpix
LÅNES UT: Joshua King leies ut til Preston North End til midten av november. Her fra sin eneste kamp på a-lagsnivå for Manchester United mot Wolves i ligacupen. Foto: ScanpixVis mer

Sir Alex leier ut Joshua King til sønnen

- Viktig steg for Joshua, sier agenten.

||| (Dagbladet): Manchester United låner ut norske Joshua King til Championship-klubben Preston North End.

Det bekrefter klubben på sin egen hjemmeside.

King skal være på lån i klubben frem til midten av november som ledes av Darren Ferguson, sønnen til mer kjente Sir Alex Ferguson.

- Det ble klart i går kveld. Viktig sted for utviklingen til Joshua i United. Det er et veldig bra nivå, og han får bruke de tre månedene godt før han returnerer tilbake til United, sier agent Jim Solbakken til Dagbladet.

Preston spiller i dag sin første kamp for sesongen mot Doncaster, og King kan gjøre sin debut da.

18-åringen begynte sin karriere i Vålerenga før han ble solgt til Manchester United som 16-åring. Han har én kamp for Manchester United på seniornivå.

I går gikk Mame Biram Diouf til Blackburn på lån ut sesongen.

- Konkurransen om spissplassen er veldig hard, og han trenger spilletid og mer Premier League-erfaring. Det får han i Blackburn, sier Solbakken.