Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sir Alex lettet over arbeidsseier

Reading måtte gi etter for presset.

(Dagbladet.no): Reading drev United til vanvidd i serieåpningen i august. Det røde stjernegalleriet ble om mulig enda mer frustrerte i returmøtet på Madjeski Stadium i ettermiddag.

- Tatt alle mulighetene vi skapte i betraktning, var kanskje ikke avgjørelsene vi tok i angrep de beste. Vi fortsatte å skape sjanser gjennom hele kampen, men det kommer til et punkt hvor man begynner å bekymre seg mer og mer jo lengre ut i kampen man kommer, sier sir Alex Ferguson til klubben hjemmesider etter kampen.

United-sjefen kunne legge de voksende bekymringene til side etter 77 minutter.

For Manchester United har Carlos Tevez, og Manchester United har Wayne Rooney. Og selv om det ikke gnistret av duoen gjennom alle de 80 minuttene de spilte sammen, fikk man nok et prakteksempel på at de to kraftpluggene trives godt i tospann på topp hos Manchester United:

Tevez inntok rollen som tilrettelegger, Rooney rollen som avslutter. Argentineren vippet en toppskrudd ball inn bakrommet hvor Rooney hadde stukket mellom stopperne.

På småakrobatisk vis vred England-spissen vrista og vippet inn sitt første mål med landslagssjef Fabio Capello på tribunen. En lekker avslutning på et angrep som var nok et prov på den gode samhandlingen mellom Rooney og Tevez.

- Angrep det beste forsvar

- Man går og bekymrer seg for for om scoringen noensinne vil komme, og det måtte en nydelig flikk fra Wayne til for å ta oss i ledelsen. Reading skal ha honnør fordi de torde å utfordre oss. Det er et lag som virkelig tvinger en til å jobbe, sier Ferguson.

LEKKER VIPP: Wayne Rooney viste hvilken eminent avslutter han er med en elegant chip forbi Marcus Hahnemann i Reading-buret. Foto: AFP/Scanpix
LEKKER VIPP: Wayne Rooney viste hvilken eminent avslutter han er med en elegant chip forbi Marcus Hahnemann i Reading-buret. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Steve Coppell understreker at Readings taktikk foran kampen var å være mest mulig offensiv.

- Vi ville ikke ligge bakpå, og ofte er den beste resepten å angripe. Det betalte seg nesten i dag, men til slutt viste kvalitetene til Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo å være for mye å hanskes med sier Coppell til BBC.

Uttelling for frustrert Ronaldo

Cristiano Ronaldo hadde en enda mer frustrerende ettermiddag på jobb enn sine to angrepskollegaer. Portugiseren skjøt og skjøt uten å treffe annet enn en god Marcus Hahnemann og utenfor målstengene.

Selv ikke da nevnte Ronaldo sammen med Nani og Rooney kom alene mot én Reading-forsvarer og Hahnemann like før slutt, ville det seg for Premier League-toppscoreren.

Men da Reading jaget utligning i hektiske sluttminutter skulle Manchester Uniteds nummer sju få en siste sjanse.

Darren Fletcher brøt en Reading-corner, og ballen havnet hos Ronaldo som sammen med Wayne Rooney lå og ventet på bruddet. Nicky Shorey ble etterlatt alene mot superduoen.

Hvem skulle han følge? Etterlatt med et slags fotballens valg mellom «pest eller kolera», valgte han Rooney.

image: Sir Alex lettet over arbeidsseier

Dermed kunne ballfører Ronaldo få fortsette ufortrødent videre rett fremover hele veien frem til hjemmelagets 16 meter, og denne gangen skulle en utrustende Marcus Hahnemann være for sent ute. Ronaldo trillet ballen kontrollert i det lengste hjørne, og punkterte kampen.

Med 2-0 på Madjeski kunne United reise hjem til Manchester med tre meget viktige bortepoeng, og holder fortsatt Arsenal og Chelsea bak seg i kampen om ligagullet.

Feit utligningsmulighet

Men det var bare såvidt. Ronaldo og Rooneys sjansesløsing kunne kostet dyrt da Nickey Shorey fant James Harper med en langpasning like før Uniteds siste scoring.

Harper fikk kontroll over ballen samtidig som han holdt Darren Fletcher fra livet. Avslutningen med havnet imidlertid like på utsiden av lengste stolpe.

Skuddet var såpass hardt at Edwin van der Sar sannsynligvis ville ha fått problemer med å forhindre redusering om ballen hadde kommet noen centimeter lenger til venstre.  

LETTELSE: Åtte skuddforsøk skulle det ta før Cristianos Ronaldos 17.ligamål for sesongen var et faktum. Til United-fansens glede og portugiserens lettelse.
KNOKKELKAMP: Carlos Tevez og Manchester United fikk ingenting gratis av Kaliva Cissé og Reading.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media