Sir Alex mangler killer instinct

Og det har kostet United dyrt.

TUNG SERIESTART: Wayne Rooney har slitt med både skade og ekteskapet denne sesongen. Manager sir Alex Ferguson sier Manchester United må begynne å avgjøre de jevne kampene. Foto: JON SUPER/AP
TUNG SERIESTART: Wayne Rooney har slitt med både skade og ekteskapet denne sesongen. Manager sir Alex Ferguson sier Manchester United må begynne å avgjøre de jevne kampene. Foto: JON SUPER/APVis mer

|||(Dagbladet): Dimitar Berbatov har tidvis vist storform denne sesongen, men det er ikke nok. I hvert fall ikke for sir Alex Ferguson.

Manchester United-manageren er ikke fornøyd med hvordan laget har framstått i tette og jevne kamper så langt.

Han mener de mangler det lille ekstra.

Betaler prisen - Vi savner killer instinct i øyeblikket og det er noe vi må utvikle, sier han til United Inside, ifølge Press Association.

Etter sju serieomganger er United fem poeng bak serieleder Chelsea og ett poeng bak bylillebror City. Gullkampen er langt fra avgjort, men Fergie etterlyser nå instinktet som kan avgjøre kampene.

- Dette laget gjør ikke slutt på motstandere som det burde gjøre. På Goodison hadde vi tre eller fire målsjanser på 3-1 og kunne avgjort kampen. De misbrukte vi og vi måtte betale prisen, sier skotten.

Kampen endte 3-3.

- Vi ga bort to mål på overtid, det er utenkelig, sier han.

Tror det vil snu Vanligvis er det United som har kommet tilbake på den måten. Hvor mange ganger har ikke «De røde djevlene» avgjort kamper mot slutten i sesongene de har vunnet Premier League?

Ferguson kjenner selvfølgelig til dette, og det er kanskje derfor han er bekymret. Han savner den kvaliteten i denne sesongens United-lag.

Rødtrøyene har 16 seriemål på sju kamper, bare Chelsea har flere (23). Derfor er ikke sir Alex redd for at han ikke har målgjørere.

- Vi scoret tre mot Liverpool, Everton og West Ham, to borte mot Fulham og tre i Community Shield. Det viser at vi ikke sliter med å finne veien til nettmaskene. Men det vi ikke klarer, er å drepe kampene.

Og siden vi tross alt er tidlig i sesongen, er Ferguson trygg på at spillerne vil ta tak i dette.

- De lider like mye - hvis ikke mer - som resten av oss. Det er de som har kastet bort poengene og de vet godt at de er gode nok til å vinne ligaen.

TOPPSCORER: Dimitar Berbatov har scoret mest for United denne sesongen, med fem seriemål. Foto: SCOTT HEPPELL/AP
TOPPSCORER: Dimitar Berbatov har scoret mest for United denne sesongen, med fem seriemål. Foto: SCOTT HEPPELL/AP Vis mer