Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sir Alex måtte ta med seg United-skrekkfilm på ferie

Og den var lærerik.

HVA SKJEDDE? Manchester United-manager sir Alex Ferguson slår oppgitt ut mot armene under forrige sesongs Champions League-finale mot Barcelona. Først etter ferien fant han ut hva som gikk galt i Roma. Foto: AP
HVA SKJEDDE? Manchester United-manager sir Alex Ferguson slår oppgitt ut mot armene under forrige sesongs Champions League-finale mot Barcelona. Først etter ferien fant han ut hva som gikk galt i Roma. Foto: AP Vis mer

|||(Dagbladet.no) Det er ikke sparket en ball i Champions League ennå, så det er selvfølgelig litt tidlig å snakke om drømmemotstandere i en eventuell finale - men sir Alex Ferguson klarer ikke dy seg.

Han vil gjerne møte Barcelona igjen, for å revansjere det bitre finaletapet på Stadio Olimpico.

- Jeg ville elsket en ny finale, jeg er ganske glad i slike kamper. Å møte Barcelona i finalen igjen ville ikke vært noe problem, sier Manchester United-manageren ifølge nyhetsbyrået Reuters.

TRIPPELMESTERNE: Barcelona er regjerende mester når Champions League sparkes i gang i morgen kveld. Katalanerne vant også serien og den hjemlige cupen forrige sesong. Foto: AFP
TRIPPELMESTERNE: Barcelona er regjerende mester når Champions League sparkes i gang i morgen kveld. Katalanerne vant også serien og den hjemlige cupen forrige sesong. Foto: AFP Vis mer

Gransket opplegget
For det er få ting som smaker så godt som revansje i fotballen. Og finaletap er de bitreste tapene å svelge.

United hadde lite å stille opp med mot et feststemt Barcelona i forrige sesongs finale. Ferguson var så bekymret over det han så, at han tok med seg et opptak av kampen på ferie.

- Jeg tok med meg DVD-en på ferie og gikk gjennom kampen. Deretter gransket jeg alt, sammen med trenerne mine Mike Phelan og Rene Meulensteen. Vi så på oppladningen, hotellet, treningene - alt sammen. Nå har vi et større bilde av det, sier skotten.

Ferguson vil likevel ikke dele erfaringene han har gjort seg etter gjennomgangen med omverdenen.

- Vi har en ganske klar formening og hva som gikk galt. Hvis det er gode grunner som er årsaken, kan du spare på dem og gå videre. Men hvis vi hadde evaluert kampen og opplegget og ikke funnet noe galt, da hadde jeg vært mer bekymret. Jeg føler det er gode grunner for at det gikk slik, men jeg vil ikke gå i detalj, sier han.

Beundrer tyrkerne
Første steg på veien mot en ny finale - som neste vår spilles på Santiago Bernabeu - er morgendagens bortekamp mot Besiktas. Som de fleste andre storlag legger United lista helt øverst.

- Vi er trygge på at problemene som oppsto i finalen sist er rettet på og jeg har vært med lenge nok til å vite at du ikke kan vinne alt. Noen ganger må du bare akseptere dårlige dager, sier sir Alex ifølge Daily Express.

Han har også vært med så lenge at han vet det alltid er tøft å spille i Istanbul.

- Du er nødt til å beundre den fanatiske atmosfæren som er på tyrkiske baner. Tribunene er fulle klokka 12 på kampdagene og det er utrolig at de klarer å frembringe en slik fanatisme.

United-ambassadør Bryan Robson har reist til Istanbul sammen laget, og han vet mye om hva som venter dem i Tyrkia.

- Det er alltid en truende atmosfære i Tyrkia. Fansen er veldig dedikerte og jeg har opplevd at de står utenfor hotellet og synger for å holde deg våken om natta, sier Robson til klubbens hjemmeside.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media