PÅ NY JAKT: Manchester United-manager Alex Ferguson tror Real Madrid blir blant de største utfordrerne i Champions League. Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS
PÅ NY JAKT: Manchester United-manager Alex Ferguson tror Real Madrid blir blant de største utfordrerne i Champions League. Foto: EDDIE KEOGH/REUTERSVis mer

Sir Alex mener Mourinho er første Real-trener med en plan

Fergie om søvnløse netter og hvem han frykter i CL.

|||(Dagbladet): Sir Alex Ferguson og José Mourinho har utkjempet mange slag i England, med portugiseren som den statistiske vinneren.

De tre hele sesongene han hadde med Chelsea ga to seriegull, én FA-cuptittel og én seier i ligacupen. I samme periode dyttet Ferguson én Premier League-pokal og ett ligacuptrofé inn i premieskapet.

Innbyrdes endte Mourinho med fem seire, fire uavgjorte og ett tap mot Manchester United.

Skryter av Mourinho Som følge av knivingen mellom dem, var selvfølgelig ikke Mourinho og Ferguson perlevenner utenfor banen. Ordkrigen var til dels heftig, men ikke verre enn at sir Alex nå sender en god porsjon skryt ned til den spanske hovedstaden.

Skotten mener nemlig det er lenge siden Real Madrid har sett så bra ut, som under portugiserens ledelse.

- Real har en bedre sjanse i Champions League nå som José er der. Han er den første Real-treneren som har kjøpt spillere med en plan. Han har bygget laget fra forsvaret og framover, og det er måten å gjøre det på. De kommer til å bli sterke, sier Ferguson til Daily Record.

United-bossen har gitt et intervju til den Glasgow-baserte avisa i forkant av engelskmennenes møte med Rangers i morgen kveld. Og Fergie tror det er gamle kjenninger som vil slåss om Champions League-trofeet også denne sesongen.

- Inter kommer ikke til å være langt unna der de var forrige sesong og Barcelona har en større sjanse nå som de har skaffet seg David Villa. De fire engelske lagene vil også være sterke, spår Ferguson.

Søvnløse netter I Manchester er alltid målsettingen å vinne både Premier League og Champions League, og det er ikke noe annerledes denne gangen. Lysten på å nå til topps igjen i Europa er kanskje enda større, siden moroa endte brått mot Bayern München i kvartfinalen i fjor.

TOPPMØTE: Uefa-generalsekretær Gianni Infantino sitter mellom José Mourinho og sir Alex Ferguson under et trenerseminar i Nyon tidligere denne måneden. Men forholdet mellom de to trenerne er ikke sånn at de må holdes adskilt. Foto:  FABRICE COFFRINI/AFP
TOPPMØTE: Uefa-generalsekretær Gianni Infantino sitter mellom José Mourinho og sir Alex Ferguson under et trenerseminar i Nyon tidligere denne måneden. Men forholdet mellom de to trenerne er ikke sånn at de må holdes adskilt. Foto: FABRICE COFFRINI/AFP Vis mer

En kamp Ferguson fortsatt sliter med å akseptere.

- Den kampen gjør at jeg fortsatt sover dårlig. Jeg blir sint når jeg tenker på den, sier han.

«Typisk tyskere» tordnet Ferguson etter kampen. United var på vei mot semifinalen, men så snudde kampen. 68-åringen mente Bayern-spillerne påvirket dommeren til å vise ut Rafael.

De første hinderne til United denne gangen, i gruppespillet, er Rangers, Valencia og Bursaspor.

FORBANNET: Sir Alex Ferguson sier han fortsatt blir sint av å tenke på tapet for Bayern München. Foto: OLIVER LANG/AFP
FORBANNET: Sir Alex Ferguson sier han fortsatt blir sint av å tenke på tapet for Bayern München. Foto: OLIVER LANG/AFP Vis mer