Sir Alex mener rutinen hans avgjorde Rooney-saken

Derfor kan ikke United ansette en ung manager.

INGEN JOBB FOR JYPLINGER: Alex Ferguson mener manager-jobben i Manchester United krever så mye rutine at klubben ikke kan ansette en ung manager den dagen han skal erstattes. Men da er kanskje Ole Gunnar Solskjær allerede i gang med en karriere som Molde-trener?  Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
INGEN JOBB FOR JYPLINGER: Alex Ferguson mener manager-jobben i Manchester United krever så mye rutine at klubben ikke kan ansette en ung manager den dagen han skal erstattes. Men da er kanskje Ole Gunnar Solskjær allerede i gang med en karriere som Molde-trener? Foto: Paul Ellis, AFP/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): Selv om det i øyeblikket ikke ser ut som Alex Ferguson vil gi seg som United-manager før han blir båret ut av Old Trafford, spekuleres det fra tid til annen om mulige etterfølgere.

Fra norsk hold blir gjerne navnet til Ole Gunnar Solskjær nevnt. Sir Alex nevner selvsagt verken kristiansunderen eller andre kandidater ved navn, men sier det trengs lang erfaring for å fylle jobben hans.

- Jeg tror ikke Manhcester United noen gang kan velge å gå for en ung manager, for å være ærlig, sier Ferguson til den New York-baserte radiostasjonen Sirius ifølge The Guardian.

- Rutinen avgjorde Og sammenliknet med Ferguson er de fleste andre for unggutter å regne. Han har vært i klubben siden 1986, og mener selv at nettopp den rutinen var grunnen til at United klarte å få Wayne Rooney til å skrive under en ny kontrakt bare tre dager etter at manageren fortalte pressen at spissen ønsket seg vekk.

- Det er en jobb som trenger mye erfaring med fotball på aller øverste nivå. Vi har fordelen av mine 24 år i klubben, så heldigvis var det hvordan vi kunne håndtere dette, sier Ferguson.

Han sier det kom ut en del «uheldig informasjon», og peker som mange andre i retning av Wayne Rooneys agent - uten å nevne navnet Paul Stretford. Også pressen får sin del av skylda for kaoset i klubben.

- Den moderne trenden med agenter er at de aldri blir kritisert av journalister, fordi det er næringsgrunnlaget deres og hvor de får all historiene sine og fullstendig innsikt i hva som skjer med en rekke spillere. Det var området hvor vi ble handicappet, sier Ferguson.

Mulig Eikrem-debut I kveld spiller Manchester United ligacupkamp mot Wolverhampton på Old Trafford.

SKYLDER PÅ AGENTEN OG MEDIA: Alex Ferguson etterlyser kritiske spørsmål ved agentenes rolle fra journalistene - men mener han vet hvorfor de uteblir. Foto: Jon Hrusa,  EPA/Scanpix
SKYLDER PÅ AGENTEN OG MEDIA: Alex Ferguson etterlyser kritiske spørsmål ved agentenes rolle fra journalistene - men mener han vet hvorfor de uteblir. Foto: Jon Hrusa, EPA/Scanpix Vis mer

Det meldes fra Twitter-kilder i Molde at Magnus Wolff Eikrem sitter på benken for United i kveld. 20-åringen har fått mye skryt av reservelagstrener Solskjær i høst, og kan få a-lagsdebuten nå.

Moldenseren satt på benken også da den to år yngre Oslo-gutten Joshua King fikk a-lagsdebuten i ligacupen for 13 måneder siden - også det mot Wolves.

• Du kan følge den eventuelle Eikrem-debuten i Dagbladets fotballstudio klokka 20.45.

DEBUT I KVELD? Magnus Wolff Eikrem kan få sin første a-kamp for United mot Wolves i ligacupen i kveld. Foto: Heiko Junge, Scanpix
DEBUT I KVELD? Magnus Wolff Eikrem kan få sin første a-kamp for United mot Wolves i ligacupen i kveld. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer