KORT INNHOPP: Danny Welbeck spilte bare et drøyt kvarter som innbytter for det engelske A-landslaget i fredagens poengdeling mot Montenegro. Derfor hadde U21-sjef Stuart Pearce et håp om at han kunne ta United-spissen med i U21-troppen som møter Norge på Marienlyst i kveld. Foto: SCANPIX/AP Photo/Darko Bandic
KORT INNHOPP: Danny Welbeck spilte bare et drøyt kvarter som innbytter for det engelske A-landslaget i fredagens poengdeling mot Montenegro. Derfor hadde U21-sjef Stuart Pearce et håp om at han kunne ta United-spissen med i U21-troppen som møter Norge på Marienlyst i kveld. Foto: SCANPIX/AP Photo/Darko BandicVis mer

Sir Alex nektet Welbeck å dra til Drammen

England U21 med bare én frisk spiss mot Norge.

(Dagbladet): I kveld møtes to lag uten poengtap så langt til toppoppgjør i U21 EM-kvalifiseringsgruppe åtte på Marienlyst stadion i Drammen når gruppetoer Norge tar imot -éner England.

De unge engelskmennenes landslagssjef, Stuart Pearce, har med seg en tropp der valgmulighetene på spissplass er sterkt begrenset da både Aston Villas Nathan Delfouneso og Hulls Martyn Waghorn er uaktuelle på grunn av skader.

Pearce søkte fredag hjelp hos sir Alex Ferguson i håp om at han kunne få tillatelse til å hente inn Danny Welbeck for å styrke angrepet mot Norge, men ble avvist av Manchester Uniteds mektige manager.

Den talentfulle 20-åringen spilte bare 14 minutter da A-landslaget sikret EM-plassen med 2-2 borte mot Montenegro. Likevel ønsket ikke Ferguson at Welbeck skulle slutte seg til U21-troppen med tanke på belastningen før lørdagens prestisjeoppgjør mot Liverpool på Anfield.

- Jeg pratet med Alex like etter kampen. Jeg mener det var viktig å få den kampen ut av verden, A-landskampen, for å finne ut hvem som bidro i kampen. Han hadde sine bekymringer om at Danny skulle reise tilbake fra Montenegro for så å sette seg på flyet til Oslo, sier Pearce til Sky Sports.

- Jeg var nødt til å ta en telefon, fordi vi har bare én spiss i troppen. Vi hadde en grei prat. Jeg takket ham for hjelpen og at han vurderte det. Vi la det bak oss, og jeg har forståelse for beslutningen hans, fortsetter den tidligere backkjempen.

SPISSTRØBBEL: Englands U21-sjef Stuart Pearce har bare med seg én frisk spiss til Norge etter at Alex Ferguson nektet ham å ta med Danny Welbeck.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
SPISSTRØBBEL: Englands U21-sjef Stuart Pearce har bare med seg én frisk spiss til Norge etter at Alex Ferguson nektet ham å ta med Danny Welbeck.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

Det er i så fall godt nytt for Per Joar Hansen og den norske forsvarsrekka. Welbeck står allerede bokført med tre scoringer i Premier Leauge og to i Champions League denne sesongen, selv om han tilbrakte noen uker på sidelinja med en lårskade.

Mandagens møte mellom lagene blir det andre i 2011. Pearce vil verken legge for mye vekt på at England slo Norge 2-0 i en oppkjøringskamp foran sommerens EM-sluttspill eller at de vant med knusende 5-0 sist de var på besøk i Norge for to år siden.

- Dette er ikke det det samme norske laget som vi møtte sist gang vi kom hit, og det er ikke engang det norske laget vi møtte før EM. De har noen veldig gode spillere, og dette kommer til å bli en tøff test for oss, sier mannen med kallenavnet «Psycho» til thefa.com.

Pearce har latt seg imponere av at «Perrys» gutter har gått seirende ut av to bortekamper mot Island (2-0) og Aserbajdsjan (2-0).

- Vi har havnet i en veldig utilgivelig gruppe. De har fordelen av hjemmebane, og ønsker å vinne for å bygge videre på to strake borteseirer. Dette blir en veldig vanskelig kamp for oss, sier den engelske U21-sjefen.