Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sir Alex og Redknapp hardt ut mot agentene

- Ringer styreformannen og klager på laguttak.

VETERANER: Både Harry Redknapp og Sir Alex Ferguson har langt over tusen kamper som managere under beltet. Veteranduoen har sett seg irritert på agentenes stadig større innflytelse i fotballverdenen. Foto: Kieran Doherty / REUTERS.
VETERANER: Både Harry Redknapp og Sir Alex Ferguson har langt over tusen kamper som managere under beltet. Veteranduoen har sett seg irritert på agentenes stadig større innflytelse i fotballverdenen. Foto: Kieran Doherty / REUTERS. Vis mer

||| (Dagbladet.no): Managerene talte fra podiet på en samling i regi av den den britiske trenerforeningen (LMA).

Der beskyldte veteranene agentene for å i stadig økende grad blande seg med saker de ikke har noe med.

- Det mest utrolige er at agenter ringer til styreformannen (Daniel Levy) og klager på at deres spillere ikke spiller regelmessig, sier Redknapp, ifølge Guardian.

- De sier 'hva er det manageren gjør, hvorfor velger han ikke den og den spilleren'. Det er nytt for meg, og jeg synes det er vanskelig å svelge.

Mer beskyttet
Sir Alex Ferguson mener agentene gjør spillerne mindre rakrygget.

- Spillerspillerkaraktene vi har med å gjøre i dag er helt annerledes enn for 25 år siden. I dag er de veldig beskyttet og skjøre. Spillerne er mer dullet med i dag, sier Ferguson, ifølge Guardian.

- Går du flere år tilbake i tid hadde man spillere med en viss stolthet og ansvar for egen innsats, sier United-sjefen.

Skotten irriterer seg også over at spillernes representanter tar seg av det meste av overgangsaktiviteten.

- Vi hadde en ung gutt på U21-landslaget. Etter hans første kamp ringte agenten meg og sa at det var på tide å diskutere ny kontrakt. Han hadde altså spilt for England én gang, og ville ha ny kontrakt.

- Jeg sa til ham: Vel, la oss se hvordan han spiller for Manchester United.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media