Sir Alex ønsker seg rugbyregel i fotballen

Lei skuespillere.

ØNSKER REGELENDRING: Sir Alex Ferguson mener det er en uting at spillerne spiller ballen ut ved skader. Nå vil skotten ha regelendringer i det han kaller en gråsone. Foto: Glyn Kirk / AFP.
ØNSKER REGELENDRING: Sir Alex Ferguson mener det er en uting at spillerne spiller ballen ut ved skader. Nå vil skotten ha regelendringer i det han kaller en gråsone. Foto: Glyn Kirk / AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): United-manageren har nemlig sett seg lei på skikken med med å spille ut ballen ved motstanderskade, og mener den er ødeleggende for spillet.

Nå vil United-sjefen ha regelendringer, og ber Premier League-ledelsen se på metoden som brukes i rugby.- Det er ikke en dårlig idé å gi spillerne behandling på banen mens spillet pågår, som de gjør i rugby, mens man fortsatt er redusert til ti mann, sier han, ifølge Daily Telegraph.  Skotten viser til situasjonen mot Chelsea sist søndag, da United-back Patrice Evra lå nede med skade mens Chelsea scoret.

Episoden skjedde etter at dommeren tidligere i kampen hadde stoppet et United-angrep på grunn av en mulig Ballack-skade.

Rett etterpå var tyskeren på beina igjen.

Dommeren må bestemmeFerguson mener skikken med å spille ut ballen ved motstanderskade er en gavepakke til utspekulerte spillere.- Spillernes uprofesjonalitet dreper spillet, ikke dommerne.

Problemet er hvor mye dommerne kan tolerere når spillerne ligger nede og later som de er skadet.

Senest sist helg var problemstillingen høyaktuell i Norge, da Peter Kovács satte ballen i mål bak en kneskadd Håkon Opdal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer