Sir Alex provosert av «den store Arsene Wenger»

(Dagbladet.no): Å tape er noe av det verste Sir Alex Ferguson vet - særlig når han taper for erkerival og yndlingsfiende Arsene Wenger.

Sist søndag snudde Arsenal 0-1 til 2-1 i løpet av kampens 10 siste minutter. Etterpå avslørte en av Arsenal-spillerne, Mathieu Flamini, at Wenger hadde oppmuntret spillerne med at «United ikke er det samme laget etter 70 minutter».

- Han ba oss være sterke og konsentrerte, fordi United faller sammen fysisk de siste 20 minuttene. Og nok en gang hadde manageren rett, sa Flamini.

Opphøyer seg selv

Ikke overraskende har Wengers pause-peptalk fungert som en rød klut for den skotske oksen i Manchester. At Wenger aldri selv har gått offentlig ut med sine mistanker forhindret ikke Ferguson fra å ta et realt oppgjør med franskmannen på fredagens pressekonferanse.

- Jeg vet ikke helt hva poenget hans var. Kanskje han nok en gang forsøkte å stille seg selv i et godt lys - «jeg er den store Arsene Wenger». Men ser man på statistikken, er kommentarene hans det reneste sludder. Jeg synes det er nokså smålig, sier Ferguson ifølge Uniteds egen hjemmeside.

Nekter for dårlig kondis

Men kanskje bør ikke United-manageren lukke øynene for at laget hans faktisk har vist svakhetstegn mot slutten av kampene denne sesongen.

KRANGLEFANTER: Sir Alex Ferguson var voksen nok til å ta Arsene Wenger i hånda etter at Arsenal snappet alle tre poengene fra Manchester United sist helg. Men i etterkant er han mektig provosert av peptalken Wenger ga spillerne sine i pausen - da han sa at United ikke er det samme laget etter 70 minutter. Foto: REUTERS
KRANGLEFANTER: Sir Alex Ferguson var voksen nok til å ta Arsene Wenger i hånda etter at Arsenal snappet alle tre poengene fra Manchester United sist helg. Men i etterkant er han mektig provosert av peptalken Wenger ga spillerne sine i pausen - da han sa at United ikke er det samme laget etter 70 minutter. Foto: REUTERS Vis mer

I fem av de seks kampene United har tapt denne sesongen har de blitt slått i sluttfasen:

•United-Arsenal 0-1(mål i det 86. minutt)

•FC København-United (mål i det 73. minutt)

•Celtic-United 1-0 (mål i det 81. minutt)

•West Ham-United 1-0 (mål i det 75. minutt)

•Arsenal-United 2-1 (mål i det 83. og 90+3. minutt)

Fergusons kommentar til de kalde fakta er som følger:

- Man kan analysere det på flere måter. Kanskje vi slapper av og tar foten av gasspedalen når vi er i førersetet. Det har skjedd to eller tre ganger. Mot Newcastle kom utlikningen deres på et skudd som var borti en av våre spillere, noe som bare kan kalles uflaks, sier Ferguson.

Sir Alex provosert av «den store Arsene Wenger»

- Mot Arsenal glapp det i konsentrasjonen. Vi var i ferd med å vinne kampen, og var fryktelig skuffet etterpå. Men at vi tapte på dårlig utholdenhet er sludder og vås. Hvis de (Arsenal) hadde tapt 0-1, som de burde gjort, hva kunne Arsene sagt da? spør han.

• Din mening: Enig med Wenger i at United ikke er det samme laget etter 70 minutter?

<B>MATCHVINNER:</B> Thierry Henrys hodestøt sørget for at Manchester United måtte reise tomhendte hjem.