Sir Alex setter press på Leeds

Alex Ferguson sier det begynner å haste om Manchester United skal kjøpe Rio Ferdinand.

I går ble det rapportert at Leeds takket nei til et bud på drøyt 320 millioner kroner for Rio Ferdinand.

Manchester United har ikke gitt opp å kjøpe ham, men Sir Alex varsler at han er utålmodig:

- Leeds sier mye rart som vi må ta til etterretning, sier han til klubbens egen TV-kanal MUTV.

- Overgangen er fortsatt aktuell, men det skjer ingenting. Vi begynner å få liten tid, så vi må gjøre noe hurtig. Kanskje vi må begynne å lete andre steder.

8. august er fristen for tredje runde i Champions League-kvaliken.

Men den slu taktikeren Ferguson er neppe så stresset som det kan høres ut. Han er klar over at Leeds er i pengenød, og at Ferdinand har en klausul som gjør at han kan selges for under 300 millioner om ett år. Når kapteinen deres nå ønsker seg til en av erkerivalene, blir det salg. Krigen dreier seg først og fremst om hvor mange millioner som skal reise motsatt vei av Ferdinand.

Sir Alex' utspill sier også noe om Manchester Uniteds suverene posisjon i dagens overgangsmarked, der nesten alle klubber sliter økonomisk. Får de ikke Ferdinand, kan de garantert finne like gode spillere utenlands, uten å måtte klatre i pris.

Ryktene sier at Alessandro Nesta fra Lazio er nummer to på Fergusons stopper-ønskeliste. Det har vært antydet i engelsk media at den italienske VM-stopperen vil koste United i underkant av 290 millioner kroner.

Seinest i dag kommer rapportene fra Italia om at Lazio-president Cragnotti vil kutte lønnsutgiftene med 25 prosent og selge stjernespillere for å overleve økonomisk.

På den andre siden: Allesandro Nesta varsler i dag at han ønsker å bli i Lazio, etter å ha hevdet at han sannsynligvis ville flytte tidligere i sommer, skriver Planet Football.

Valencias Roberto Ayala og Juventus' Lillian Thuram skal være andre stoppere i Uniteds søkelys.

Hvem bør United kjøpe? Diskutér engelsk fotball!

(Dagbladet.no)

HASTESAK: Alex Ferguson ønsker en snarlig avklaring omkring Rio Ferdinand. Hvis ikke vil han vende blikket mot andre stopperalternativer.
ANDREVALG?</B> Dersom Leeds ikke slipper Rio Ferdinand, kan Alessandro Nesta være et alternativ for Sir Alex.
NESTA NESTE: Alex Ferguson på tribunen under kampen mellom Roma og Lazio i mars. Er det Alessandro Nesta han ser mest på?