Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sir Alex skryter av Wengers salg av disse gutta

Roser rivalen før kveldens kamp.

FRA ARSENAL TIL CITY: Emmanuel Adebayor og Kolo Toure ble i sommer solgt fra Arsenal til Manchester City. Foto: REUTERS
FRA ARSENAL TIL CITY: Emmanuel Adebayor og Kolo Toure ble i sommer solgt fra Arsenal til Manchester City. Foto: REUTERS Vis mer

(Dagbladet.no) I kveld er det duket for sesongens første gigantduell i Premier League, når Manchester United tar imot Arsenal på Old Trafford.

Så langt har Arsenal overbevist mest av disse to lagene, med fire seire (inkludert Champions League-kvaliken) og en målforskjell på 15-3.

Temperaturen i disse oppgjørene er ikke like høy nå som tidligere, men det vekker likevel oppsikt når sir Alex Ferguson roser Arsene Wenger i forkant av kampen.

ROSES: Arsenal-manager Arsene Wenger får mye ros av Manchester United-boss sir Alex Ferguson før kveldens kamp. Foto: EPA
ROSES: Arsenal-manager Arsene Wenger får mye ros av Manchester United-boss sir Alex Ferguson før kveldens kamp. Foto: EPA Vis mer

Skotten er nemlig mektig imponert over hvordan Wenger bygger sitt Arsenal-lag.

- Må respektere Arsenal
Arsenal er sjelden klubben som brøler høyest i overgangsmarkedet, og heller ikke denne sommeren var det The Gunners som skapte overskriftene. Kanskje bortsett fra da de solgte Emmanuel Adebayor til Manchester City.

Klubben har også solgt Kolo Toure til samme klubb og bare Thomas Vermaelen er hentet inn. Som følge av dette avskrev flere eksperter Arsenal som en reell gullkandidat.

SKADD: Arsenal har scoret 15 mål på fire kamper denne sesongen, men må også i kveld klare seg uten Cesc Fabregas. Foto: AFP
SKADD: Arsenal har scoret 15 mål på fire kamper denne sesongen, men må også i kveld klare seg uten Cesc Fabregas. Foto: AFP Vis mer

- Det kan jeg ikke forstå, sier United-manageren ifølge PA Sport.

- Et ungt lag som Arsenal, som stadig modnes, må bli respektert og tatt med i vurderingen. 6-1 borte mot Everton er utrolig. Jeg kan ikke huske at noe lag i min tid i Manchester United har klart noe liknende på Goodison Park, skryter Ferguson.

Og han nøyer seg ikke med å hylle denne ene prestasjonen.

OWENS FØRSTE: Michael Owen scoret sitt første Manchester United-mål mot Wigan forrige helg. Foto: AFP
OWENS FØRSTE: Michael Owen scoret sitt første Manchester United-mål mot Wigan forrige helg. Foto: AFP Vis mer

Ingen pizzakasting
- En ting Arsene Wenger har klart på en utmerket måte er å selge til rett tidspunkt. Han har alltid visst når det er riktig for en spiller å forlate klubben, og han har gjort det igjen med Adebayor og Toure, sier Ferguson.

Etter snart 23 år på Old Trafford vet han hva han snakker om. Ferguson måtte selv ta et valg i sommer, da Real Madrid la inn et rekordbud på Cristiano Ronaldo. Sedlene ble så mange og Ronaldos Real-ønske så stort - at Fergie måtte la ham gå.

- Det er ikke lett å håndtere slike forandringer, men jeg synes ikke evnene deres (Arsenals) har blitt noe svakere og han (Wenger) ser ut til å ha en god harmoni i troppen, sier Ferguson.

Pizzakasting, Keown-angrep på van Nistelrooy og Keane ansikt til ansikt med Vieira. Dette er historie. Ferguson forventer mildere saker i kveld.

- I flere år var kampene mellom Manchester United og Arsenal selve beholdningen i Premier League. Vi kjempet om førsteplassen og noen av kampene ble veldig tøffe. Lagene har endret seg. Vi har ikke lenger en Keane og de har ikke lenger en Vieira, sier sir Alex.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media