DRISTIG: To brave sjeler hengte opp dette banneret på Anfield under «You'll Never Walk Alone». Sir Alex skulle ønske det var han som gjorde det. Foto: Privat
DRISTIG: To brave sjeler hengte opp dette banneret på Anfield under «You'll Never Walk Alone». Sir Alex skulle ønske det var han som gjorde det. Foto: PrivatVis mer

Sir Alex skulle ønske det var han som hengte opp «19-banneret»

Hyller gutta som ertet på seg hele Anfield.

(Dagbladet): «Vi snakkes Cantona og Manchester United ... Kom tilbake når dere har vunnet 18!» Liverpool-fansens utfordring til Manchester United i 1994 kunne ikke vært klarere. United hadde vunnet sitt første mesterskap på 26 år året før, men det som virket umulig på første halvdel av 90-tallet har nå skjedd:

Manchester United har ikke bare tatt 18 ligagull - og såledels oppfylt kravene for å komme tilbake til Anfield å være storkjefta. De har 19 - og er alene på den engelske fotballtronen.

Invitasjonen er ikke glemt i Manchester og under «You'll Never Walk Alone» på søndag, klarte noen brave United-sjeler å snike seg til å senke ned et banner på Anfield. Som en rød klut foran The Kop hang det plutselig et banner der det sto «MUFC 19 times».

De to artigperene som utførte stuntet stakk av gårde og det utviklet seg heldigvis ikke til noen stygge scener.

Mesteparten av æren for Uniteds utrolige reise fra sju til 19 titler tilfaller naturligvis Sir Alex Ferguson, managergeniet fra Glasgow. På Uniteds sesongavslutning i går, hyllet han United-supporterne som klarte å snike inn banneret på Anfield.

- Jeg skulle ønske det var jeg som hengte opp banneret på Anfield. Jeg vedder på at det var 76 000 fans som ønsket at de hadde tenkt på det, sa Sir Alex, som ikke er ukjent med å gni litt salt inn i åpne Liverpool-sår.

Ferguson var også klar på at Manchester United ikke har tenkt å gi seg på 19 titler. Han ønsker at klubben han har ledet siden 1986 skal bli den første klubben i England med to stjerner på brystet.

- Vi har noen ideer for neste sesong. Forhåpentligvis får vi alt på plass. Jeg vurderer tre spillere, som alle vil heve kvaliteten i troppen.

Nani ble forøvrig kåret til årets spiller i Manchester United, mens Javier Hernandez fikk supporternes pris. Wayne Rooney stakk av med kåringen for årets mål, før han gikk hjem og inviterte en fyr på Twitter til juling.

PS! The Guardian skriver i dag at Manchester United er iferd med å kjøpe 18 år gamle Raphaël Varane fra Lens.

BERØMT: Du skal være forsiktig med hva du ber om - det kan gå i oppfyllelse, heter et ordtak. Liverpool-fansens invitasjon til Manchester United i 1994 faller nok i den kategorien. Foto: Sky Sports
BERØMT: Du skal være forsiktig med hva du ber om - det kan gå i oppfyllelse, heter et ordtak. Liverpool-fansens invitasjon til Manchester United i 1994 faller nok i den kategorien. Foto: Sky Sports Vis mer