Sir Alex sparkes aldri

Alex Ferguson behøver ikke være redd for jobben sin selv om Manchester United for første gang går på to svake sesonger med ham som sjef.

LONDON (Dagbladet): -  Den eneste måten vi noen gang kan bli skilt fra Alex Ferguson, er om han sjøl bestemmer seg for å gå, sier legendariske Bobby Charlton.

VM-helten fra 1966 har sittet i direktørstilling i United siden 1984. Det har i lang tid blitt spekulert på Fergusons framtid i United. Blant annet Daily Mirrors profilerte kommentator Oliver Holt har bedt Ferguson ryke og reise etter nok en skuffende sesong. Uniteds administrerende direktør David Gill kastet bensin på bålet da han i mars sa til Sky Sports at Ferguson «er mulig å sparke».

Gill lekte brannmann i dagene etterpå og hevdet uttalelsene var tatt ut av sammenhengen. Men ryktene har fortsatt å ulme.

Det ble slett ikke bedre etter at United onsdag gikk på sitt andre strake ligatap mot Everton. Bortetapet mot bunnlaget Norwich i runden før var direkte flaut. I et intervju med Sky Sports News så Bobby Charlton seg i går nødt til å legge debatten om Ferguson død:

-  Ingen planer

-  Vi har ingen planer. Han er den beste manageren gjennom tidene, manageren med størst suksess - i alle fall i England - og vi har ingen grunn til å bytte, sier Charlton.

FA-cupfinalen er trøstepremien som kan redde smuler av sesongen. Men den har United vunnet fem ganger med den 63 år gamle skotten som sjef. Samt åtte ligagull og Champions League i 1999.

Skylder på Chelsea

Fortsatt har Ferguson støtte fra majoriteten av fansen på Old Trafford. Men misnøyen har vært voksende. Særlig etter at laget røyk ut av Champions League for andre år på rad i åttendedelsfinalen. Ikke siden Ferguson kom til klubben i november 1986 har han gjort to svake sesonger på rad. Siden Premier League ble en realitet i 1992 har ikke Manchester United mistet tittelen to år på rad - før nå.

Mannen som har blitt en institusjon i United har faktisk ikke vært truet på samme måte siden fansen åpent ropte på hans avgang etter hjemmetapet for Crystal Palace i 1989. Den sesongen ble United nummer elleve.

Flere feil

Men det er vanskelig å bortforklare feilvurderinger har Ferguson denne sesongen. Her er noen av dem: 

• I gruppespillet i Champions League lå United an til gruppeseier før Ferguson sendte et tilnærmet B-lag til den siste kampen mot Fenerbache og tapte 3- 0. Dermed gikk seieren til franske Lyon - som fikk Werder Bremen i åttendedelsfinalen. Lyon vant 3- 0 borte og 7- 2 hjemme. United møtte Milan og tapte 1- 0 både hjemme og borte. 

• Ferguson har ikke skaffet seg en keeper klubben verdig. Det har betalt seg dyrt. Roy Carroll er nå på vei bort.  

• Kjøpet av Wayne Rooney har isolert sett vært vellykket, men kjøpesummen som kan ende på 370 millioner kroner, har gitt Ferguson minimal handlekraft.

FAST STILLING: Alex Ferguson har fått mye pepper i det siste, men i Manchester United kommer det ikke på tale å sparke manageren.