Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sir Alex støtter Eduardo-straffen

Mener klubbene har filming-ansvar.

DØMT FOR FILMING: Arsenals Eduardo ble dømt for fliming etter denne episoden mot Celtic. I dag støttes straffen av Manchester United, Arsenals rival. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
DØMT FOR FILMING: Arsenals Eduardo ble dømt for fliming etter denne episoden mot Celtic. I dag støttes straffen av Manchester United, Arsenals rival. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

(Dagbladet.no): Mandag fikk Arsenal-spiss Eduardo da Silva to kampers karantene av Uefa. De fant den brasilianskfødte kroaten skylde i lå «lure dommeren».

Eduardo fikk straffen for fallet som ga Arsenal straffe i returkampen mot Celtic i Champions League.

Behandlingen av Eduardo har opprørt Arsenal-sjef Arsene Wenger, men Manchester United-trener Alex Ferguson mener angriperen bare fikk som fortjent.

Ifølge nyhetsbyrået AP sier Ferguson i dag at Uefa måtte sende en kraftig beskjed til klubbene, fordi Champions League en en turnering som får voldsom oppmerksomhet.

- Det er helt rett at noe skjer, vi får håpe at folk får det med seg, sier Ferguson.

Skotten mener også at det er trenerne og klubbens ansvar at spillerne blir utdannet slik at filming ikke forekommer i fotballen framover.

- Ingen trenere er stolte når de har spillere som provoserer fram avgjørelser. Trenere kan ikke være stolte av seirer som blir fikset på den måten. Slik er det i hvert fall for meg, sier Ferguson.

Ferguson uttalte seg på Uefas topptrenerseminar i Nyon, der også Wenger er deltaker. Arsenal-treneren har tidligere standhaftig forsvart sin spiller, han kalte innstillingen til straff en skamløs heksejakt.

Manchester United-sjef Ferguson la til at han ikke reagerer på at Wenger forsvarte Eduardo, det var riktig reaksjon utad.

- Jeg ville ikke vært fornøyd hvis noen av mine spillere hadde gjort noe sånt, men det ville jeg ikke sagt offentlig. Når du kritiserer spillerne dine offentlig så risikerer du å ødelegge moralen i garderoben, sier sir Alex.

BRA, UEFA! Manchester Uniteds Alex Ferguson mener det var riktig å utestenge Arsenal-spissen. Foto: AP/Jon Super
BRA, UEFA! Manchester Uniteds Alex Ferguson mener det var riktig å utestenge Arsenal-spissen. Foto: AP/Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media