Sir Alex tirrer Wenger - igjen

Kranglevoren skotte søker bråk.

(Dagbladet.no): Sir Alex Ferguson og José Mourinho har etter rapportene å dømme blitt perlevenner etter at portugiseren fikk sparken i Chelsea i høst, og Ferguson uttalte nylig at de to snakkes jevnlig.

Kanskje er det savnet av rivaliseringen med Mourinho som gjør at skotten nå gjør sitt beste for å fyre opp igjen den evigvarende kranglingen med Arsenal-manager Arséne Wenger.

- Det ville være bra for engelsk fotball med flere hjemlige spillere. Men dette vil bli et problem for klubber som Arsenal, så derfor vil nok de protestere høyest, sier Ferguson ifølge Guardian.

- Nøytrale er enige

Det er altså antall utlendinger i Premier League som bekymrer skotten denne gangen, og han støtter Sepp Blatters uttalelser om at de mange fotballnomadene hindrer utviklingen av unge talenter.

Men med et Arsenal så godt som blottet for briter blir det selvfølgelig vanskelig for Ferguson å mene noe om dette uten å tirre på seg sin franske kollega.

- United-kritikere vil nok si at at det er lett for meg å si siden vi allerede har engelskmenn i laget, men hvis du spør nøytrale vil nok også de være enige, sier manageren.

Britefritt Arsenal

IKKE BESTISER: Arsene Wenger og Alex Ferguson tok hverandre i hånda etter lørdagens poengdeling, men det var lite hjertelig ved håndtrykket. Dette bildet er fra i fjor, og viser mye av det samme. Foto: JON SUPER/AP
IKKE BESTISER: Arsene Wenger og Alex Ferguson tok hverandre i hånda etter lørdagens poengdeling, men det var lite hjertelig ved håndtrykket. Dette bildet er fra i fjor, og viser mye av det samme. Foto: JON SUPER/AP Vis mer

Det Arsenal hadde å by på av britisk fotball i uavgjort-kampen mot nettopp Manchester United lørdag var Theo Walcotts innhopp det siste kvarteret, og det varer nok ikke heller lenge før Arséne Wenger ytrer sine klare meninger om Fergusons uttalelser.

United-manageren på sin side er klar over at EU-regler forhindrer en lov som krever en kvote med britiske spillere, men tror på et tiltak etter avtale mellom klubbene.

- Hvis det kom til en avstemning tror jeg nok forslaget ville gått gjennom til tross for motstand fra klubber som Arsenal og Liverpool, som har sterke kontakter i Frankrike og Spania. Jeg liker prinsippet, sier Ferguson.

Kranglevoren

United-manageren er allerede i hardt vær etter sine uttalelser om lørdagens dommer Howard Webb, og vil trolig bli avkrevd en forklaring av det engelske fotballforbundet.

Ferguson er tydelig på krigsstien om dagen, han var kraftig irritert over Arsenal-fansens oppførsel rundt United-benken under 2-2-oppgjøret, og fikk også tid til å omtale billettprisene på Emirates som «obskøne».

Sir Alex tirrer Wenger - igjen