Sir Bobby Charlton er Solskjær-fan

Legendariske Sir Bobby Charlton har tre favorittspillere på dagens Manchester United-lag. De tre er Ole Gunnar Solskjær, David Beckham og Ryan Giggs.

I dag møter Solskjær & Co West Ham i fjerde runde i FA-cupen.

- Jeg håper å spille fra start og samtidig komme til en del gode avslutninger. Jeg kan ikke gjøre Sir Bobby Charltons ord til skamme, skriver Solskjær på sin hjemmeside hos Icons.

Mestscorende

Solskjær føler seg beæret over at en av tidenes beste spillere er fan av ham.

Sir Bobby Charlton var kaptein på Englands landslag som tok VM-gull på hjemmebane i 1966 etter en dramatisk finale mot Tyskland.

Han spilte totalt 106 landskamper for England og scoret 49 mål. Sir Bobby er også Uniteds mestscorende spiller gjennom alle tider med 253 mål på 766 kamper. Han har sittet som direktør i United siden 1984 og er nå blant annet medlem i Uniteds styregruppe som skal plukke ut etterfølgeren til Sir Alex Ferguson.

Spesielt

I dag spiller Solskjær sannsynligvis fra start i kampen som direktesendes på TV2.

- Disse cupkampene er ekstra spesielle, på grunn av at bortelagene får en større andel av publikumskvoten enn de gjør på vanlige seriekamper.

- Dette fører da til mye mer rivalisering på tribunen, og dermed må supporterne være på hugget hele tida for å vinne kampen på tribunen, skriver Solskjær.

United møtte West Ham hjemme første nyttårsdag. Den gang vant United 3- 1 i en kamp der West Ham-keeper Shaka Hislop hadde flere strålende redninger.

Soma i troppen

Hos West Ham er tidligere Bryne-spiller Ragnvald Soma i troppen.

- Ragnvald spiller antakelig ikke fra start, sier proffagent Trond Are Gjone til Dagbladet.

Gjone som er Gunnar Martin Kjenners høyrehånd, sa i går at Soma gikk og la seg klokka 21.30 for å være klar til dagens dyst.

Gjone kom i går med følgende startoppstilling i West Hams forsvarsrekke.

- Stuart Pearce, Christian Dailly og Hannu Tihinen.

Finske Tihinen er på utlån fra Viking til 6. mars. Vikingdirektør Bjarne Berntsen har denne uka vært i England for å selge finnen.

- Foreløpig skjer det ingenting. Vi skal møtes igjen i løpet av de neste 14 dagene, sier Berntsen til Dagbladet.

HELT HOS GAMMEL HELT: Ole Gunnar Solskjær er i aksjon i dag mot West Ham i FA-cupen. Sir Bobby Charlton er imponert over Solskjær.