Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sir Bobby Robson er død

Managerlegenden ble 76 år gammel.

KREFTSYK: Sir Bobby Robson er død etter lengre tids kreftsykdom. Dette bildet er fra da landslagssjef Fabio Capello donerte penger til Sir Bobby Robson Foundation i fjor. Foto: SCANPIX/EPA/Lindsey Parnaby
KREFTSYK: Sir Bobby Robson er død etter lengre tids kreftsykdom. Dette bildet er fra da landslagssjef Fabio Capello donerte penger til Sir Bobby Robson Foundation i fjor. Foto: SCANPIX/EPA/Lindsey Parnaby Vis mer

(Dagbladet.no): Managerlegenden Bobby Robson er død, 76 år gammel, melder The Times.

- Det er med stor tristhet vi har mottatt beskjeden om at Sir Bobby Robson har tapt sin langvarige og modige kamp mot kreft. Han døde fredfylt i morges med sin kone og famile rund seg, heter det i en uttalelse fra Robsons familie.

Robson etterlater seg kona Elsie og tre sønner.

- Sir Bobbys begravelse vil være privat og kun for familien. En takkeseremoni for å feire livet hans vil bli holdt ved en senere anledning, for hans mange venner og kolleger, står det videre.

En av Englands største
Som spiller startet Bobby Robson sin spillerkarriere i 1950, og i løpet av 20 år spilte han for Fulham og West Bromwich i det engelske ligasystemet. Han har 20 landskamper for England og fire scoringer.

Men det er som manager Robson vil bli husket. Sir Bobby blir av mange regnet som Englands mest fremgangsrike landslagssjef siden 1966, og tok blant annet laget til semifinale i 1990.

Sir Bobby har også vært manager for klubblag som Barcelona, PSV Eindhoven, Porto, Ipswich og Newcastle i sin mangeårige karriere Engelskmannen hentet seriemesterskap både i Nederland og i Portugal, og tok medaljer også i Premier League.

Hyllet av 33000
Senest denne uka viste Sir Bobby seg offentlig for siste gang, da han ble hyllet av 33000 Newcastle-fans på St. James' Park.

Semifinalelaget fra 1990 spilte mot en tysk ellever til inntekt for Robsons kreftinnsamlingsfond, med blant andre Paul Gascoigne på laget.

- Sir Bobby er en legende over hele verden. Han var den første som ga meg sjansen for England, sa Gazza.

- Når jeg ser ham er det ganske hjerteskjærende, men han kjemper og holder sykdommen unna, det er flott å se. Han kjemper mot kreft for femte gang. Det krever sin mann å nedkjempe kreften en gang, men han gjør det for femte, sa Gascoigne.

Denne gangen tapte altså Bobby Robson mot sykdommen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media