Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sir Bradley Wiggins slått til ridder av dronningen

Adlet i dag.

GJORT ÆRE PÅ: Sir Bradley Wiggins ble i dag slått til ridder av dronning Elizabeth. FotoAP Photo/Luca Bruno
GJORT ÆRE PÅ: Sir Bradley Wiggins ble i dag slått til ridder av dronning Elizabeth. FotoAP Photo/Luca Bruno Vis mer

Dronning Elizabeth II viste at både hun og britene setter pris på Bradley Wiggins, den første briten til å gå til topps i Tour de France.

Syklisten ble tirsdag adlet av dronningen, noe han karakteriserte som en «enorm ære». Han har ikke bare vunnet verdens mest prestisjefylte løp, Touren i Frankrike, men han har også vunnet fire olympiske gullmedaljer i løpet av sykkelkarrieren sin til nå.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er ydmyk over å være her, sa han etter seremonien i Buckingham Palace i London.

- Jeg snakket med noen av de andre som var til stede og fikk heder av dronningen. De fortalte at de ble hedret for ting av historisk karakter eller på grunn av viktig forskning.

- Når det gjelder meg har jeg vunnet et sykkelløp. Det føles litt underlig å bli hedret på denne måten av den grunn, innrømmet Wiggins.

- Nå kommer jeg til å feire denne hederen sammen med familien min i ettermiddag, men allerede tirsdag venter en ny treningsøkt, sa Bradley Wiggins på vei ut fra Buckingham Palace.

(NTB)