Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sir Chris vartet opp med gull og verdensrekord

Hoy tangerte Redgrave med OL-gull nummer fem.

LEVERTE VARENE: Gullgrossisten sir Chris Hoy loset Storbritannia inn til gull og ny verdensrekord i lagsprint.  Foto: Christophe Ena / AP Photo / NTB scanpix
LEVERTE VARENE: Gullgrossisten sir Chris Hoy loset Storbritannia inn til gull og ny verdensrekord i lagsprint. Foto: Christophe Ena / AP Photo / NTB scanpix Vis mer

Det var rikelig med både drama og rekorder på sykkelvelodromen da Storbritannias menn og Tysklands kvinner vant lagsprint i OL torsdag.

Hjemmepublikum var i ekstase da Jason Kenny, Philip Hindes og gullgrossisten Chris Hoy vant mennenes finale mot Frankrike på ny verdensrekord 42,600. Britene hadde satt verdensrekord også på veien mot finale.

For Hoy var det OL-gull nummer fem, og han tangerte dermed den britiske rekorden til roeren Steve Redgrave.

- Dette er overveldende. Jeg trodde min første seier i Aten var den mest minneverdige, men dette er min største seier. Vi ventet det ikke, sa Hoy, som kan slå rekorden når han deltar i keirin tirsdag.

Frankrike var svært skuffet.

- De hadde ikke slått oss på fire år, ikke siden Beijing. Hvorfor? Hvordan? Vi vet ikke, klaget Michael D'Almeida.

Disket fra gull Kristina Vogel og Miriam Welte tok gullet i kvinnenes lagsprint etter at Kina ble disket fra seier i finalen. Også i kvalifiseringen profitterte tyskerne på en diskvalifikasjon, som rammet det sterke britiske hjemmelaget.

- Man kan ikke ha mer flaks enn vi hadde i dag. Det er ikke slik vi ønsket å vinne, for både kineserne og britene var raskere enn oss, medga Melte.

De kinesiske syklistene Gong Jinjie og Guo Shuang var helt suverene innledningsvis og vant både kvalifisering og 1. runde ved å sette verdensrekorder på henholdsvis 32,447 og 32,422.

Det er første gang lagsprint for kvinner er på OL-programmet, og det så ut til at kineserne ville bli historiske vinnere da de var først over mål i finalen, men en ureglementert veksling ødela.

Sjokkbeskjed - Vi fikk sjokk da de sa vi var disket. Treneren vår ba om en forklaring, men dommeren sa at det ikke var tid fordi seiersseremonien skulle starte. Vi godtar likevel at det bare ble sølv, sa Gong.

TV-bildene viste med tydelig at vekslingen mellom de to kinesiske syklistene ikke gikk riktig for seg, og tyskerne kunne juble.

Bronsen gikk til australske Kaarle McCulloch og Anna Meares.

I klassen for menn ble Tyskland bronsevinner. I lagsprint for menn er det tre ryttere som kjører tre runder, mens kvinnene har to ryttere og to runder. De må dra en runde hver, og lagene som ble disket byttet for tidlig.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media