Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sir Ole Trafford - like elsket som Beckham og Ronaldo

Ole Gunnar Solskjærs status på Old Trafford er så stor at det ikke lenger synes å være et spørsmål om han returnerer til Manchester United som manager. Men snarere når.

HYLLET:  Ole Gunnar Solskjær ble hyllet på Old Trafford i kveld. Spørsmål er ikke om han returnerer til Manchester United som manager. Men snarere når, skriver Morten Pedersen. Foto: AP Photo/Jon Super
HYLLET: Ole Gunnar Solskjær ble hyllet på Old Trafford i kveld. Spørsmål er ikke om han returnerer til Manchester United som manager. Men snarere når, skriver Morten Pedersen. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DET LÅ I kortene — han er jo ikke 20LEegend for ingenting. At Ole Gunnar Solskjær ville få en massiv velkomst på Old Trafford var derfor ikke til å lure på. Men jubelen, hyllesten og de unisone sangene fra 76 000 mennesker var likevel mer enn noen kunne forestille seg på forhånd.

Det var som da David Beckham kom tilbake med AC Milan og Ronaldo returnerte med Real Madrid.

Det var, som man sier i Drammen, ekte kjærlighet.

OG EKTE KJÆRLIGHET basert på forbilledlig adferd, historiske opplevelser og uforbeholden lojalitet til supporternes aller kjæreste ruster ikke. Den bare varer. Til evig tid. Akkurat som legendestatusen. For en gang legende — selv om man kommer tilbake som en konkurrerende manager - alltid legende.

Resten er opp til deg selv.

JEG SKAL IKKE beskylde Ole Gunnar Solskjær for å forskuttere noe som helst. Og jeg vet selvfølgelig ikke hva han tenker. Det jeg vet er at managerjobben i Manchester United, som han har sagt er en framtidig drøm, vil være det som eventuelt topper alt han har gjort og opplevd i sin lysende karriere. Men da lyden fra et fullsatt Old Trafford traff ham i går kveld ser jeg ikke bort i fra at tankene hans kan ha streifet innom "wow, det er her jeg hører hjemme - en dag kan alt dette bli mitt".

Når du bli mottatt som Sir Alex Ferguson er det jo ingen grunn til å være beskjeden i hodet.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har ambisjoner som manager. Store ambisjoner. Det var derfor han tok Manchester Uniteds reserver på gamlesjef Fergusons oppfordring da det ene kneet til slutt stoppet spillerkarrieren hans. Det var derfor han dro til Molde for å få sine første referansepunkter som sjef i en nasjonal liga. Og det er derfor han nå er tilbake i Premier League som manager i den utsatte og for mange trøblete klubben Cardiff City.

Ole Gunnar Solskjær vil vise at han duger.

Og måten å gjøre det på er å skaffe seg kompetanse og erfaring gjennom å gå gradene.

JEG TROR IKKE Cardiffs norske manager verken tenker eller forskutterer noe som helst. Det er han for klok og rutinert til. Ole Gunnar Solskjær vet bedre enn de fleste hvor uforutsigbar den næringsveien han har valgt kan være. Men for oss som lever av å tenke andres tanker når det passer sånn er det mulig å se et scenario der Solskjær-suksess i Cardiff, sammen med et par trofeløse Moyes-sesonger i Manchester United, fort kan gjøre Norges mest omtalte fotballmann til mer enn bookmakernes favoritt til å overta på Old Trafford.

For det sto en 72-åring å klappet der i går kveld også — en mann som betyr alt i Manchester United.

Sir Alex Ferguson heter han.

Og når Mr. Manchester United liker det han ser, vel, da pleier han å gjøre noe med det.

Resten kan du sikkert tenke deg selv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!