Siren frykter IOC-pisken

Siren Sundby har stengt hjemmesiden sin under OL fordi hun frykter straff fra IOC. Olaf Tufte og Kjersti Tysse Plätzer har gjort det samme.

ATEN (Dagbladet): På forsommeren ble Siren Sundbys hjemmeside lanserte med brask og bram. Sammen med gutta i 49-er'en - broren Christoffer og Frode Bovim - skulle de oppdatere under OL med de hotteste tekniske løsingene. På hjemmesiden står nå følgende:

«Hjemmesiden ble så konge at vi ble ansett for å drive egen medievirksomhet fra Athen. Vi må derfor holde stengt under OL. IOC kommer ellers og tar oss for brudd på regler om media og reklame. Vi vil selvsagt ikke legge oss ut med de store gutta - ellers tar de medaljene våre.»

-  Det er lov å ha hjemmeside under OL, men her kommer det juridiske vurderinger inn i bildet i forhold til hva som kan legges ut. Siren har lagt ned fordi hun ikke vil risikere noe, sier presseattaché Halvor Lea til Dagbladet.

Tufte beklager

Sundby er ikke aleine om å sikre seg. På Olaf Tuftes hjemmeside er den siste oppdateringen fra OLs åpningsdag 13. august:

«Hei alle sammen. Vi må beklage å meddele at pga. de strenge IOC-reglene må Olaf sin side ligge død under OL. Det er veldig synd. Vi hadde planer om å legge ut både film og bilder som Olaf skulle ta under OL. Dette blir nok dessverre ikke noe av. De som vil følge Olaf må nok følge med i pressen. Han beklager dette dypt, men hilser.»

Kjersti Tysse Plätzer henviser til de samme reglene, og stenger sin side til 30. august.

-  Jeg vet at flere av de andre utøverne med hjemmesider tenker på å gjøre det samme, sier Lea.

Gunn-Rita Dahle har foreløpig ikke lagt ut melding om at siden hennes er stengt. Marius Bakken oppdaterte sin side seinest i går.

Nektes å sykle

For Siren Sundby gikk gårsdagen med til å vente. Hun kom aldri på vannet i den sterke vinden, og ventet fra 11.00 til 17.00 før avlysningen kom:

-  Litt rart at vi ikke dro ut. Gutta i Finnjolle var utpå, og det er en tyngre og større båt enn vår. Jeg skulle gjerne seilt. Nå må vi bruke fridagen vår på onsdag til å seile, sier Sundby som derfor må droppe den planlagte turen onsdag for å se på boksing sammen med kjæresten Christopher Gundersen.

-  Jeg må vel også droppe sandvolleyball tirsdag kveld, sier Sundby som dermed bare får med seg trampoline-oppvisningen i OL - bortsett fra seiling.

Hun har fått beskjed om å droppe sykkelen også - utenfor gjerdene på seilarenaen.

-  Jeg får ikke lov til å sykle i trafikken her. Jeg syklet tur-retur fra hotellet til seilarenaen de første dagene, men ledelsen ville ikke ha noe av det, sier Sundby til Dagbladet.

FÅR SYKKELNEKT: Siren Sundby kom seg aldri ut i E-jolla i går. Dermed ble det en tur på sykkelen. Men bare på OL-området. Nordmennene får ikke slippe seg løs i det greske trafikkaoset.