Siren Sundby trekker seg fra OL-evaluering

Skulle vurdere OL-innsatsen.

FOR MYE ARBEID: Siren Sundby har trukket seg fra det eksterne evalueringsutvalget som skal vurdere den norske innsatsen i Rio-OL. Foto: AP Photo/Herbert Knosowski
FOR MYE ARBEID: Siren Sundby har trukket seg fra det eksterne evalueringsutvalget som skal vurdere den norske innsatsen i Rio-OL. Foto: AP Photo/Herbert KnosowskiVis mer

(Dagbladet): Siren Sundby har trukket seg fra det eksterne evalueringsutvalget som skal vurdere den norske innsatsen i Rio-OL. Arbeidet stilles inntil videre i bero, opplyser Olympiatoppen.

- Den offentlige diskusjonen omkring utvalgets oppdrag, har bidratt til at premissene og omfanget for arbeidet er blitt endret. Dette gjør at jeg vurderer arbeidsbelastningen i utvalget til å bli større enn først forespeilet. Jeg synes utvalget er et bra og viktig initiativ, men jeg har dessverre ikke anledning til påta meg en så omfattende oppgave i min daglige arbeidssituasjon, sier Siren Sundby. i en pressemelding.

Nå vil Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen ta en ny vurdering av sammensetningen av utvalget.

- Jeg respekterer og har forståelse for Sirens begrunnelse og beslutning, og etter en helhetsvurdering har vi i samarbeid med evalueringsutvalgets medlemmer kommet frem til at det er klokt å sette sammen utvalget på nytt. Jeg vil nå diskutere dette med ledelsen i NIF de nærmeste dagene, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Norge skuffet i sommerens Rio-OL der troppen reiste hjem med fire bronse.

I Paralympics endte det med tre gull, to sølv og bronse.

Det opprinnelige utvalget ble offentliggjort av NIF 4. august.

I det opprinnelige utvalget satt:

Siren Sundby: Olympisk mester i seiling fra 2004. Arbeider i dag i Cap Gemini.

Lars Tore Ronglan: tidligere landslagsspiller i håndball. Professor og prorektor ved Norges idrettshøgskole (NIH). Forsker og forfatter. Var med i det eksterne Toppidrettsutvalget, "Tvedt-rapporten", i forrige styreperiode.

Sindre Bergan: tidligere landslagsløper i langrenn. Han har vært både landslagstrener i langrenn og sportssjef i Norges Skiforbund, og var leder for norsk langrenn bl.a. under OL i Salt Lake City i 2002. Han har arbeidet med treningslære og skiundervisning på Norges Idrettshøgskole, og han er i dag sportsdirektør ved Norges Toppidrettsgymnas i Bærum. Denne evalueringsgruppen vil konstituere seg selv, og den velger selv en leder.

Thorleif Thorleifsson: vil fasilitere arbeidet. Han fasiliterte også arbeidet med Tvedt-rapporten.