<strong>«MATCHENS LIRARE»:</strong> Med en solid porsjon fornyet selvtillit etter den frekke scoringen mot Fulham i midtuka, var det en spillesugen Dimitar Berbatov som ledet an i Manchester Uniteds overkjørsel av Wigan.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
«MATCHENS LIRARE»: Med en solid porsjon fornyet selvtillit etter den frekke scoringen mot Fulham i midtuka, var det en spillesugen Dimitar Berbatov som ledet an i Manchester Uniteds overkjørsel av Wigan.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Sirkus Berbatov sendte United likt med City

Valset over blodfattig Wigan på Old Trafford.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Manchester United - Wigan 5-0.

Manchester United var ikke akkurat avhengig av en hjelpende hånd da dommer Phil Dowd viste ut Conor Sammon for en arm i ansiktet på Michael Carrick på stillinga 1-0 til hjemmelaget drøyt fem minutter før pause.

Den meget strenge utvisningen umuliggjorde et allerede ganske så utenkelig comeback fra et bortelag som aldri hadde tatt poeng fra de regjerende seriemesterene i Premier League-sammenheng. 12 møter hadde gitt tolv United-seirer og en målforskjell på knusende 37-2.

- Det frarøvet oss kampen. Utvisningen var en veldig uheldig avgjørelse. Michael Carrick og Conor Sammon kjempet bare om posisjoner. Alt Conor prøvde på, var å vise styrke og vinne ballen tilbake. Det var unødvendig å gi et rødt kort for det der. Fotball er en kontaktsport, men å gi et rødt kort drepte kampen, sier Wigan-manager Roberto Martinez, ifølge BBC.

Sir Alex Ferguson er ikke direkte uenig med kollegaen på bortebenken.

- Jeg synes det var billig, og jeg tror ikke gutten handlet bevisst. Han er en stor og aggressiv gutt, og kastet armen bakover. Michael gjorde ikke noe nummer av det, og det er bra, for da kunne dommeren ta avgjørelsen i fred. Det var strengt. Jeg må si det, sier Ferguson, ifølge BBC.

Med ti mann mot en allerede komfortabel motstander, ble det en veldig lang ettermiddag på Old Trafford for Martinez' menn. Og vertene viste ikke gjestene særlig nåde.

Berba-show I hovedrollen: En Dimitar Berbatov som plutselig så ut som sitt gamle, nonchalante, elegante jeg etter den frekke hælscoringen mot Fulham i midtuka.

<strong>STRENG UTVISNING:</strong> Conor Sammon (bak) kjørte en hånd opp i ansiktet på Michael Carrick (t.v.). Det resulterte i et strengt rødt kort og en tilnærmet umulig oppgave for Wigan.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
STRENG UTVISNING: Conor Sammon (bak) kjørte en hånd opp i ansiktet på Michael Carrick (t.v.). Det resulterte i et strengt rødt kort og en tilnærmet umulig oppgave for Wigan.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Etter at Ji-Sung Park hadde gitt United en tidlig ledelse etter strålende forarbeid av Patrice Evra, slo Berbatov til bare minutter etter at Sammon hadde fått marsjordre.

Bulgareren mottok innlegget fra Darron Gibson, vendte bort Antolin Alcaraz og pirket ballen forbi en litt passiv Ali Al-Habsi på kontrollert vis til 2-0.

Stillingen sto seg til det 58. minutt da Antonio Valencia spilte på en feilvendt Berbatov i feltet. Fjorårets toppscorer lot ballen gjøre jobben, bråsnudde og tuppet ballen opp i nettaket med tåspissen.

Samme Valencia - for anledningen høyreback i en provisorisk forsvarsfirer - fikk mange muligheter til å involvere seg offensivt mot et baktungt Wigan-lag. Kvarteret før slutt ga det uttelling.

Michael Carrick fanget opp en svak klarering fra Alcaraz og spilte direkte i rom til ecuardorianeren. Førstetouchen var følsom, avslutningen så hard og godt plassert som det er mulig å få til.

United hadde følt seg snytt for to straffespark tidligere i kampen da Ji-Sung Park ble stoppet med ulovlige midler etter 78 minutter. Forseelsen var klar nok, men skjedde på 16-meterstreken. Dommer Dowd trakk den innenfor, og dermed fikk Dimitar Berbatov muligheten til å fullføre sitt hat trick og sikre seg en matchball til odel og eie.

30-åringen fintet Al-Habsi ned i knestående før han trillet kula løst i mål like ved siden av den utspilte Wigan-keeperen.

God United-dag Det var Berbatovs femte kamp med tre mål eller mer i Premier League-sammenheng. Det er en bedrift bare åtte spillere har klart før ham: Alan Shearer (11), Robbie Fowler (9), Michael Owen (8), Thierry Henry (8), Wayne Rooney (6), Andrew Cole (5), Ian Wright (5) og Ruud van Nistelrooy (5), ifølge analyseselskapet Infostrada.

<strong>FEM MATCHBALLER:</strong> Dimitar Berbatov scoret tre mål eller mer i samme kamp for femte gang i Premier League-karrieren.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
FEM MATCHBALLER: Dimitar Berbatov scoret tre mål eller mer i samme kamp for femte gang i Premier League-karrieren.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer

- Dette var den rette kampen for ham. Jeg trengte høyden hans på defensiv dødball, og han svarte med et hat trick. Vi er veldig fornøyde på hans vegne. Dette hjelper på selvtilliten hans, sier Ferguson til MUTV.

- Dimitar har ikke hatt den beste starten på sesongen når det kommer til laguttak og alle mulighetene jeg har med Welbeck, Rooney og Hernandez. Derfor er jeg veldig glad på hans vegne, fortsetter skotten.

Fornøyd Ferguson Samtidig fastsatte han sluttresultatet til 5-0 på det som var en god United-dag på flere måter. Byrival City klarte nemlig aldri å få hull på West Bromwich Albion, og dermed er begge Manchester-lagene oppe i 45 poeng på tabelltoppen.

De lyseblå holder imidlertid førsteplassen på bedre målforskjell, selv om den fordelen ble halvert i løpet av Boxing Day. 

- Som jeg sa for noen uker siden: Noen kom til å bli skadelidende. Vi begynner virkelig å komme i god for, og vi har mange som kan score mål. Dersom vi er på tabelltoppen eller deler den med City første nyttårsdag, vil jeg være fornøyd, sier Ferguson.

Fakta engelsk eliteserie fotball 2. juledag, 18. runde:

Chelsea — Fulham 1-1 (0-0)
Mål: 1-0 Juan Mata (47), 1-1 Clint Dempsey (56).
41.548 tilskuere.
Brede Hangeland og John Arne Riise spilte hele kampen for Fulham.

Bolton — Newcastle 0-2 (0-0)
Mål: 0-1 Hatem Ben Arfa (69), 0-2 Demba Ba (71).
26.080 tilskuere.

Liverpool — Blackburn 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Charlie Adam (selvmål 45), 1-1 Maxi Rodriguez (53).
44.441 tilskuere.
Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Manchester U. — Wigan 5-0 (2-0)
Mål: 1-0 Park Ji-sung (8), 2-0 Dimitar Berbatov (41), 3-0 Berbatov (58), 4-0 Berbatov (str. 78), 5-0 Antonio Valencia (75).
75.183 tilskuere.
Rødt kort: Conor Sammon (39), Wigan.

Sunderland — Everton 1-1 (1-0).
Mål: 1-0 Jack Colback (26), 1-1 Leighton Baines (str. 51).
43.619 tilskuere.

West Bromwich — Manchester C. 0-0.
25.938 tilskuere.

Senere start: Stoke — Aston Villa 20.45.

Spilles tirsdag: Arsenal — Wolverhampton, Swansea — Queens Park Rangers, Norwich — Tottenham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer