Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sirkus Dæhlie i gang

RAMSAU (Dagbladet :på nettet): Verken en stol eller en ståplass var å oppdrive da Bjørn Dæhlie (31) møtte pressen for å fortelle om sin nye film i dag.

Presseoppbudet var enormt i det rundt 40 kvadratmeters rommet som Norges Skiforbund bruker til å holde pressekonferanse i Ramsau. Minst hundre fotografer og journalister stod klistret sammen i lokalet som var alt for lite når en mann av Bjørn Dæhlies kaliber skal møte pressen under et ski-VM.

Fotografene stod klemt sammen i front og hadde store problemer med å fange inn hovedpersonen i folkemylderet. I steden benyttet de anledningen til å ta bilder av kaoset som hersket. Lenger bak i lokalet stod folk og klaget over at de umulig kunne få med seg noe av pressekonferansen fordi det var umulig å få med seg hva som foregikk der framme.

De sist ankomne måtte innfinne seg med å stå utenfor døra - som naturlig nok ikke lot seg lukke grunnet folkemassen.

- Det er helt vilt. Regelrett galskap. Jeg hang fast i døra, sukket en utslitt journalist etter at Bjørn Dæhlie hadde forlatt lokalet.

- Dårlige filmklipp

Filmen er en dokumentar om Dæhlies liv som skiløper: «Vær med familien på hytta og hør Bjørn selv fortelle fra sine største seire og nederlag», står det på videocoveret.

- Dette er en video fra min karriere - fra starten av. Den inneholder alle mine beste løp med egne kommentarer, forklarer Dæhlie. Klippene er hentet fra IOC og diverse TV-kanaler. I tillegg har 31-åringen hatt et 8 millimeter-kamera som han har brukt til å filme familie og venner.

- Men mine filmklipp er dårlige, humrer Bjørn. I tillegg til Bjørn Dæhlie, er hans familie og venner medvirkende i filmen. Så også skikkonger som Vladimir Smirnof, Gunde Svan.. Filmen varer i litt over en time.

Går tremila

I tillegg til å presentere sin egen film - og være med på det norske lagets pressekonferanse - har Dæhlie i dag hatt en god treningsøkt her i Ramsau både i går og i dag.

- Jeg har hatt gjennomkjøringer, og mer optimistisk. Jeg er ikke 100 prosent i form, men jeg er så og si hvor jeg skal være, beroliger Dæhlie.

Sammen med Thomas Alsgaard, Kristen Skjeldal og VM-debutanten Tor Arne Hetland, går Dæhlie VMs første distanse på fredag: 30 kilomter fristil.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media