Sirkus Franck satser på to nye OL

Daniel Franck (21) holdt show, og tok bilde av pressefolkene på sin egen pressekonferanse. Snowboardstjernen liker brettlivet så godt at han trolig satser fram mot OL i 2006. Snowboard er plutselig blitt old boys-idrett.

Franck innrømmer at de beste snowboarderne nærmer seg langrennsløpere på toppnivå i alder.

- Ja, det er mange som har vært med lenge. I det siste rennet i Breckenridge vant Todd Richard. Han er en og tredve, smiler Franck.

Like gammel som Franck vil være under OL i Torino i 2006.

- Hvis kroppen holder, så kan jeg godt være med i to OL til, sier Franck.

Neste helg kjører han FIS-VM. Et mesterskap han er tvunget til å delta i for å kvalifisere seg til OL i Salt Lake City. Franck hører egentlig til ISF, som er det andre store brettforbundet.

- Det er forferdelig at vi må gå via et annet forbund for å kvalifisere oss til OL. Vi er det eneste forbundet som må gjøre det på denne måten. Håper det blir siste gangen. Men jeg vil til USA. Jeg liker meg der.

For tida ligger Franck i Hemsedal der han spiller inn reklamefilm for sponsorene sine. Han har ikke kjørt i halfpipen siden nyttårsaften. Forholdene i Norge er håløse.

- Det er ingen av skisentrene i Norge som satser skikkelig på å ha en god pipe hele sesongen. Men de burde ha råd til det. Trysil tar inn 70 millioner i året på heiskort, og da blir en million til å vedlikeholde en pipe småpenger, sier Franck på sedvanlig slentrende og kritiske måte.

SJARMTROLL: Daniel Franck sjarmerte pressefolkene på sitt livs første pressekonferanse. - Av en eller annen grunn er dette den første pressekonferansen min, ler Franck.