Sirkus på direkten

TOULON (Dagbladet): Ronaldo spilte bak, Rivaldo foran og Leonardo løp mest i skyggen. Det var egentlig bare Arnardo som manglet. For det Brasil serverte fem tusen supportere og fem hundre mediefolk som semi-oppladning i går ettermiddag, var sirkus. Og - det gikk direkte i brasiliansk radio og fjernsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Først da jeg snublet i en TV-kabel oppe på tribunen ble det brakt klarhet i at brassenes trening virkelig gikk vegg til vegg på boksen hjemme i Brasil. Og - da øyet hadde kommet seg etter det-får-da-være-grenser- for-fotballinteresse-sjokket - dette ville jo sjøl ikke Arne Scheie foreslått for Einar Førde om det var Drillos som hadde trent i Toulon denne ettermiddagen - kom plutselig lyden fra han i radioen. Han fekta og skreik, meldte finter, hælspark og scoringer, og sa at i morgen - altså i kveld - vil Brasil gå til enda en VM-finale i fotball.

Det var ikke alle som var enige i det.

- Hvorfor går Nederland til finalen? spurte en tresko-TV-journalist da Zagallo plutselig sto foran kameraet hans. For mannen som til slutt snakket seg til vennskap med Drillo var det en ytring i det frekkeste laget.

Men etter et par portugisiske og tilsynelatende småsinte habla-habla-habla, og et særdeles spesielt ansiktsuttrykk, kom det rolig fra mannen med verdens største ballansvar:

- Si meg - er hodet ditt en krystallkule?

Blek og høflig

Sjølsagt var det ikke det. Det var bare like solbrent som alle andres. Men da Dagbladet fikk stille sitt spørsmål - man får nemlig lov til å snakke en gang hver på Brasil-treningene - så svarte Zagallos bleke faktor-ansikt høflig:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer