Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sirkus Perec

PARIS (Dagbladet): Det franske løperesset Mari-José Pérec stakk gråtende av fra Sydney, fløy til Singapore, havnet i slagsmål med en kameramann - og i politiets klør, før hun dro hjem til Paris. Fordi hun ikke våget å møte Cathy Freeman?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I påvente av at mediesky Pérec selv sier hvorfor hun gråtende plutselig forlot Sydney-OL i går, går spekulasjonene høyt. «Mademioselle La Chicken» - frøken kylling - - skriver Sydney-tabloiden Daily Telegraph om henne i dag. «The Great Escape» melder The Australian. Begge avisene mener at Perec rømte landet fordi hun fryktet konkurransen fra jenta som tente OL-ilden, Australias yndling Cathy Freeman.

Pérec skulle ha løpt 400 meter mot det australske idolet Cathy Freeman i morgen. Men Perecs OL-deltakelse er allerede over - før den begynte.

14 timer i avhør

Sammen med kjæresten Anthuan Maybank tok Perec i går fly til Singapore, der hun og kjæresten havnet i slagsmål med en TV-kameramann. Kameramannen måtte behandles på sykehus.

De to ble innbrakt av politiet i Singapore og satt i avhør i 14 timer før de ble løslatt. Det blir ikke tatt ut siktelse. Seinere på dagen fikk Perec og kjæresten lov til å fly hjem til Paris.

De franske trenerne er ikke mer nådige etter forsvinningsdramaet. Formannen i den olympiske komiteen Henri Serandour føler seg som en dust og kritiserer hennes stjernenykker. Den tekniske direktøren Richard Descoux sier Pérec forlot OL «med halen mellom beina».

I en pressemelding fra den franske OL-ledelsen ble det i går kveld hevdet at flukten ikke har noen sammenheng med dopingprøver.

Ut fra torsdagens føljetong handler det dessverre sannsynligvis helst om Perecs mentale helsetilstand.

Selv har Pérec sagt at hun fryktet for sitt liv. Hun hevder at en fremmed mann kom til rommet hennes på hotell Mercure i Sydney og truet henne, men dette bekreftes verken av hotellet eller av australsk politi.

Det er ikke første gang Pérec får merkelige innfall. Da hun kom til Sydney nektet hun å bo sammen med de andre franskmennene og forlangte et eget stadion for å trene. Hun hadde overhodet ikke kontakt med troppens ledere. Siden 1987 har hun slitt ut fem trenere.

Fotosky

Australsk presse kaller henne nå for Greta Garbo fordi hun er like fotosky som den legendariske filmstjernen.

- Hvis australierne ikke vil ha meg, drar jeg, sa Perec til Reeboks talskvinne. Hun sier at hennes liv er verdt mer enn en medalje. Nå kan hun i hvert fall se langt etter den, og mange i Frankrike spådde i går at dette betyr slutten på hennes karriere.

  • Perec vant OL-gull på både 200 og 400 meter i Atlanta-lekene for fire år siden, men har knapt konkurrert siden.

<B>FORVIKLINGER:</B> Mari-José Pérec og kjæresten Anthuan Maybank på flyplassen i Singapore i går.