SIRKUS: Paul Pogba har vært det store samtaleemnet på Old Trafford i hele sommer. Nå skaper agenten hans mer trøbbel. Foto: Lindsey Parnaby /AFP /NTB Scanpix
SIRKUS: Paul Pogba har vært det store samtaleemnet på Old Trafford i hele sommer. Nå skaper agenten hans mer trøbbel. Foto: Lindsey Parnaby /AFP /NTB ScanpixVis mer

Sirkus Pogba: Agent hardt ut mot United-legende

Paul Pogbas agent Mino Raiola har tatt til sosiale medier for å kritisere Paul Scholes.

Paul Pogbas kontroversielle agent Mino Raiola har gått ut på Twitter for å svare Manchester United-legenden Paul Scholes.

Det skjer i kjølvannet av at Scholes kritiserte Pogba etter Brightons 3-2-seier over Manchester United søndag. Han stilte blant annet spørsmål ved om Pogba var skikket til å være kaptein.

- Det er mangel på ledere i laget. Vi trodde Paul Pogba kanskje ville være den ideelle lederkandidaten, men han var ikke til stede i dag. Han spilte nok en svak kamp. Han er så ujevn, uttalte Scholes blant annet til Optus Sport.

Det fikk Mino Raiola til å se rødt. Agenten tok til sosiale medier for å svare på uttalelsene til den tidligere Manchester United-spilleren.

«Noen folk trenger å snakke av frykt for å bli glemt. Paul Scholes ville ikke kjent igjen en leder om han så sto foran Sir Winston Churchill», skriver Raiola, som også «tagger» Paul Pogba i meldingen.

Scholes vant hele elleve Premier League-titler med de røde som aktiv, og er en spiller de fleste sannsynligvis vil ha problemer med å glemme. Mino Raiola brukte likevel Churchill (som blant annet var statsminister i Storbritannia under andre verdenskrig) som eksempel. Han fortsatte også å fyre løs mot Scholes.

«Paul Scholes burde bli sportsdirektør og råde Woodward til å selge Pogba. Det ville gitt søvnløse netter for å finne Pogba en ny klubb», skriver agenten videre.

SKAPER OVERSKRIFTER: Paul Pogbas agent Mino Raiola. Foto: VALERY HACHE / AFP / NTB Scanpix
SKAPER OVERSKRIFTER: Paul Pogbas agent Mino Raiola. Foto: VALERY HACHE / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Kritisk Neville

José Mourinho har brukt Pogba som kaptein de siste to ligakampene. Det skjedde i kjølvannet av flere rapporter om gnisninger mellom duoen i sommer.

Gary Neville er blant dem som kritiserer Mino Raiola etter utspillet til agenten.

«La oss håpe at Paul Pogba leder agenten sin og får ham til å holde kjeft!» skriver Neville på Twitter.

Kryptisk Pogba

Etter åpningskampen mot Leicester kom Paul Pogba med noen uttalelser som gjorde at Mourinho skal ha blitt forundret.

- Det er ting, og det er ting jeg ikke kan si, ellers vil jeg bli straffet, uttalte Pogba blant annet til engelsk presse, etter spørsmål om han følte seg «glad og komfortabel» i United.

En snau time etterpå skrev han følgende i sosiale medier:

«Jeg vil alltid yte mitt beste for fansen og mine lagkamerater uansett hva som skjer.»

Pogba kunne lagt ballen død da han snakket med pressen, men i stedet kastet han mer bensin på det berømte bålet. Noe som overrasket flere.

- Jeg er overrasket over det Pogba sa, fordi det er ganske modig, jeg mener det viser selvtillit. Han har blitt fortalt at han er en viktig del av klubben på banen og en kommersiell suksess, og han går langt i å si hva han ønsker, sier The Telegraphs Sam Wallace til Sky Sports.

- Jeg tror ikke det er noen sjanse for at en spiller ville sagt det under Fergie (Alex Ferguson journ.anm.) fordi du ville vært ferdig, sier han videre.

FØRSTE ORD: Alex Ferguson forteller at han gleder seg til å se Manchester United igjen denne sesongen. Video: Manchester United / Facebook / NTB Scanpix / Ørjan Ryland Vis mer

Rykteflom

Uttalelsene kommer i kjølvannet av rykter som oppsto i sommer om at Pogba ikke er fornøyd med José Mourinho og tingenes tilstand i klubben. Samtidig har Barcelona kommet på banen og vist interesse for juvelen.

Det kom blant annet rapporter om at Pogbas agent Mino Raiola skal ha reist til Manchester for å tvinge gjennom en overgang for midtbanespilleren før det engelske overgangsvinduet stengte.

Det spanske overgangsvinduet stenger for øvrig 31. august, noe som gjør at siste ord i denne saken neppe er sagt.