Sirkus Schumi

Michael Schumacher (34) skrev i fjor Formel 1-historie for tredje året på rad - han vant 11 løp og var på pallen i de seks øvrige - og nå må han betale prisen. I form av anti-Schumi-regelendringer.

- Også jeg innser at vi må forbedre sporten som et show for å dra til oss flere sponsorer, sier den tyske Ferrari-føreren med hytte og fotballkamerater i Trysil. - Effekten av de nye reglene får vi se allerede i Australia.

I morgen tidlig norsk tid (04.00) kjøres 2003 sesongens første løp på Albert Park i Melbourne. Michael Schumacher går til løpet for å vinne for fjerde året på rad. Men i motsetning til tidligere års kvalifisering på lørdag, tas nå også fredagen med i den beinharde konkurransen om å få det beste startsporet (pole position).

Og det - sjøl om han altså ser behovet for de fleste regelendringene - liker ikke Michael Schumacher.

Den viktige fredagen

- Jeg har tidligere likt utfordingen ved å kjøre den perfekte kvalifiseringsrunden, sier han. - Nå føler jeg at man tar bort noe av spenningen i kvalifiseringen - ikke bare for kjørerne, men også for tilskuerne. Men de nye reglene endrer ikke min innstilling til konkurransene, de gjør bare forberedelsene annerledes. Slik det er blitt nå vil fredagene være mye viktigere enn før.

VM-lederen til enhver tid vil være først på banen i fredagskvalifiseringen. Alle kjørerne får én runde hver til å sette sin bestetid. Og de som kjører saktest på fredag kjører først på lørdag. Etter det er startsporene klare.

Fem VM-titler - 64 seirer

Michael Schumacher har kjørt Formel 1 i 12 år. Han har vunnet 64 løp og er verdensmester fem ganger. Pengene han har tjent har han sikkert ikke oversikt over, så den biten er uinteressant. Alt det andre handler om det han er best til _ å vinne.

- Jeg er alltid nervøs før et løp, spesielt i begynnelsen av sesongen, sier han. - Jeg føler det som en blanding av tilfredshet og nervøsitet nede i maven. Men det er ikke noe å bekymre seg over - vi har arbeidet hardt i hele vinter. Og testene vi har gjort i det siste viser at vi er klare.

Likevel advarer den regjerende verdensmesteren seg sjøl og alle Ferrari-tilhengere:

- Å kjøre med en følelse av kontroll og sikkerhet er det første skrittet i gal retning, sier Schumacher.

Det er derfor han er best.

ANTI-SCHUMACHER-REGLER: Michael Schumacher er klar for årets første Formel-1-runde. Men han mener at mye av spenningen er tatt bort fra kvalifiseringen med de nye reglene.