Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sirkus Sörenstam

Noen mener det er en kjønnskamp - andre at det er et gedigent PR-stunt. Sannheten er en helt annen.

For Annika Sörenstam finnes det bare en grunn til hvorfor hun har valgt å konkurrere mot de mannlige proffene den kommende helgen.

- Jeg er nysgjerrig på hvordan spillet mitt er i forhold til dem, sier hun.

Den sensasjonelle svenske golfproffen har klart prestasjonen å vinne 13 turneringer på ett år. Hun har spilt inn tolv millioner dollar i karrieren (!) og er på vei til å bli en del av golfens Hall of Fame.

Og ikke minst har Annika Sörenstam gått en golfrunde på utrolige 59 slag.

Nå risikerer hun mye av det hun har gjort ved å bli den første kvinnen som deltar på PGA-touren siden 1945.

- Mitt største mål har alltid vært å bli en bedre spiller og jeg leter hele tiden etter veier for å lykkes med det. Nå får jeg en mulighet til å spille mot de beste mannlige spillerne i verden og teste meg selv, svarer Sörenstam da hun blir spurt om hvorfor hun har valgt å gjøre dette.

Perfeksjonist

Hun er kjent for å være en perfeksjonist. Det må man være for å oppnå det hun har gjort som golfspiller. Selv sier hun at det verste hun vet er å tape.

I fjor overrasket hun alle da hun ikke klarte kvalifiseringen til British Open. En uke senere sto hun på drivingrangen hjemme i Sverige og slo ball etter ball. Hun slo til hun fikk blemmer og senere sår i hendene. Da satte hun plaster på sårene og fortsatte.

Til slutt lå det over 500 baller ute på treningsfeltet.

- Det er ikke så mange som stiller seg opp og slår så mange baller, men for Annika handlet det om å finne tilbake til spillet, forteller trene Henri Reis.

Hun vant den påfølgende turneringen.

Hysteri

Det er gått fire måneder siden Annika Sörenstam uttrykte at hun ville prøve seg på PGA-touren. En rekke arrangører ga henne tilbud, og hun valgte til slutt The Colonial i Fort Worth. Først og fremst fordi denne banen passer hennes spill.

I tiden før turneringen har hysteriet rundt Annika Sörenstam bare blitt verre. Amerikanske aviser kaller det årets idrettsbegivenhet, og under tirsdagens pressekonferanse var det journalister i hopetall.

- Det er morsomt å være en del av dette. Jeg tar det som et kompliment og selvsagt vil jeg spille bra denne uken, og vise hvorfor jeg er her og at jeg mener alvor.

NTB

ENORM OPPMERKSOMHET: Annika Sørenstams første opptreden på herrenes profftur har skapt mediehysteri i USA.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media