Skandalene i svømming

Sirkuset i svømmesporten: - I en så stor idrett vil det alltid være noe

Men Henrik Christiansen bruker ikke mye energi på å bry seg om stjernekranglene eller dopingskandalene.

BRYR SEG IKKE: Henrik Christiansen bruker ikke mye energi på å bry seg om stjernekrangler og dopingskandaler. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
BRYR SEG IKKE: Henrik Christiansen bruker ikke mye energi på å bry seg om stjernekrangler og dopingskandaler. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Svømming er en stor idrett, og det er fryktelig mange på verdensbasis som driver med det. Kanskje det er derfor det er så mye dramatikk i sporten, også.

Gjennom sommerens verdensmesterskap skrev Dagbladet om både gråting i målområdet, stjernekrangler og juks i bassenget. Blant annet skrev vi om kinesiske Sun Yang, som ble helt knekt da Henrik Christiansen suste forbi ham på 800 meteren.

Smellen var så hard at den kinesiske svømmestjerna - som har to OL-gull og sju VM-gull - var oppløst i tårer og måtte få trøst av treneren.

PS! Svømme-EM starter i dag. Henrik Christiansen skal i aksjon på 400 meter fri.

Knekt kineser

Et halvt år senere sier Henrik Christiansen (21) at det nok ikke bare var på grunn av ham at Sun Yang brøt ut i gråt. Selv om han fikk en kjempeboost av å svømme forbi kineseren.

- Det var nok ikke bare meg. Han svømte generelt ikke særlig bra under VM. Han er jo Kinas største idrettsutøver gjennom tidene, nesten. Han er Kinas Justin Bieber. Han er så svær, og har vært en internasjonal stjerne i mange år, sier Christiansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer