Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sissoko-kopi til Brann

Tijan Jaiteh (17) kommer i desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 17 år gamle Tijan Jaiteh blir beskrevet som en tro kopi av Liverpools midtbanekjempe Mohamed Sissoko. Neste sesong skal han hjelpe Brann å gjøre slutt på 44 års lidelse.

- Han ligner veldig mye på Liverpools Mohamed Sissoko i spillestilen. Det er veldig mye trøkk i ham, sier spillerutvikler Kjetil Knutsen til BA.

Og legger til:

- Han er blant de beste i verden i sin årsklasse. Jeg tror han vil kjempe om en plass i førsteelleveren allerede neste sesong.

Trang nåløye

Jaiteh er en av fire gambiere Brann har fulgt tett siden det afrikanske mesterskapet i fjor sommer. Brann sikret seg opsjon på alle fire, men det var altså bare Jaiteh som imponerte nok til å bli tilbudt kontrakt.

Dersom Brann beholder alle midtbanespillerne i klubben i løpet av vinteren, betyr det en ytterligere skjerping av konkurranse på den sentrale midtbanen neste sesong. Fra før har klubben Martin Andresen, Eirik Bakke, Ardian Gashi og Helge Haugen.

Og ifølge Kjetil Knutsen har altså Jaiteh potensialet til å å snappe en av plassene.

- Tijan er ikke bare en spiller med internasjonalt snitt. Han har også de personlige egenskapene som skal til for å lykkes i Bergen. At han snakker engelsk er en stor fordel, sier Knutsen til BA.