STJAL SHOWET: Moussa Sissoko kan vise seg å være et veldig godt kjøp av Newcastle. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART/NTB scanpix
STJAL SHOWET: Moussa Sissoko kan vise seg å være et veldig godt kjøp av Newcastle. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART/NTB scanpixVis mer

Sissoko stjal showet da Ba måtte byttes ut etter spark i ansiktet

Lampard historisk i snuoperasjonen til Newcastle.

(Dagbladet): Newcastle-Chelsea 3-2 (1-0)

Newcastle har vært aktive på overgangsmarkedet, og brukte mest penger av samtlige Premier League-lag i januar-vinduet. I Moussa Sissoko ser det ut til at Alan Pardew har funnet gull - igjen. Det var ikke rart at manageren smilte som en sol på slutten av kampen.

HISTORISK: Frank Lampard fornektet seg ikke, og scoret sitt tiende mål for sesongen. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB scanpix
HISTORISK: Frank Lampard fornektet seg ikke, og scoret sitt tiende mål for sesongen. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB scanpix Vis mer

Moussa Sissoko spilte sin første kamp på sin nye hjemmebane etter overgangen fra franske Toulouse, og feiret like godt med å score to mål. Det første målet kom som følge av en retur etter en kontring, før midtbanespilelren hamret laget i ledelsen minuttet før slutt.

Kampen bølget fram og tilbake i den andre omgangen, men Newcastle var laget som styrte kampen mest. Det ble noen dramatiske sluttminutter hvor Frank Lampard var veldig nære scoring, men avslutningen ble blokkert på fem-meteren.

Lampard historisk Det er mange som klør seg i hodet over om å ikke gi Frank Lampard ny kontrakt etter denne sesongen. I kveld vartet midtbanespilleren opp med en ny scoring, hans tiende for sesongen. Det var samtidig tiende sesong på rad at Lampard har scoret et tosifret antall mål i ligaen, en smått utrolig bragd med tanke på hvor lite spilletid han har fått denne sesongen.

TØFFE TAK: Fabricio Coloccini sparket Demba Ba i ansiktet i en duell. Det satte spissen ut av spill resten av kampen. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB scanpix
TØFFE TAK: Fabricio Coloccini sparket Demba Ba i ansiktet i en duell. Det satte spissen ut av spill resten av kampen. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB scanpix Vis mer

Målet var en signaturscoring fra distanse, og Tim Krul i Newcastle-målet måtte bare se ballen fyke inn i nettmaskene bak seg. Like etterpå var kampen totalforandret.

Juan Mata har hatt en god sesong i Chelsea, og i dag viste han nok en gang hvor viktig han er for de blå. Med to touch plasserte han ballen vakkert opp i det høyre hjørnet bak en sjanseløs Tim Krul.

Ba ut med skade Det var nok mange Newcastle-fans som fryktet det verste da lagoppstillingen til Chelsea ble kjent før kampen. Tidligere Newcastle-spiss Demba Ba startet nemlig kampen på sin gamle hjemmebane. Det tok en snau halvtime før spissen fikk en mulighet, noe som også skulle blir hans første og eneste i kampen.

Ba var først på sin egen retur med hodet, og ble sparket i ansiktet av Coloccini i det han skulle heade ballen mot mål. Blodet fosset fra nesen hans etter duellen, og han ble tapet sammen så godt det lot seg gjøre. Etter hvert ble det besluttet at spissen ikke fikk fortsette kampen, og han ble byttet ut til fordel for Fernando Torres.

«Nye» Newcastle styrte store deler av kampen, og det var ikke ufortjent at Jonas Gutierrez ga laget ledelsen til pause. Et vakkert innlegg av Santos ble ekspedert i mål med skuldra til midtbanespilleren, uten at Petr Cech hadde noen mulighet til å gjøre noe med avslutningen. Det var Gutierrez sin første scoring på et snaut år.