STUPTE OVER MÅL: Marit Bjørgen gikk fullstendig tom etter drøye fem kilometer i dag. Det er fem år siden sist hun var dårligere på en 10-kilometer i klassisk stil.Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
STUPTE OVER MÅL: Marit Bjørgen gikk fullstendig tom etter drøye fem kilometer i dag. Det er fem år siden sist hun var dårligere på en 10-kilometer i klassisk stil.Foto: Thomas Rasmus Skaug/DagbladetVis mer

Sist Bjørgen var dårligere på 10-kilometer ville hun legge opp

Marit husker ikke sist hun var like sliten som i dag.

SOTSJI (Dagbladet): Sist Marit Bjørgen var dårligere enn nummer fire på en 10-kilometer i klassisk stil, var i ski-VM i Liberec i 2009.

Da gikk det så dårlig at hun vurderte å legge opp etter sesongen.

I dag gikk Bjørgen inn til en sjeldent skuffende femteplass på OL-klassikeren, og det var en skuffa Bjørgen som gikk ut i sommervarmen på Laura skistadion etter løpet.

- Husker du sist du var så sliten?

- Det er lenge siden i hvert fall, sier Bjørgen til Dagbladet.

Ingen i landslagsledelsen kunne heller ikke huske sist Bjørgen gikk en like dårlig 10-kilometer, og tross alt snakk om dårlige ski hos jentene og sommervarmen i løypa, var det sannsynligvis varmen og for lite væske som felte langrennsdronninga i dag.

- Jeg hadde gode ski, jeg hadde bra feste og god glid, så i dag var det jenta oppå skiene som sviktet, sier Bjørgen.

Og aller mest sviktet hun de siste to kilometerne. Da var Bjørgen altså så sliten som hun kanskje aldri har vært under et skirenn før, uten at hun blir bekymret over formen sin av den grunn.

- Formen er jo bra, det viste jeg jo på lørdagen, og det har fungert veldig bra hele veien. I dag kollapsa jeg helt og jeg måtte fighte med meg selv. Så sånn var det, sier hun.