Russland utestengt i vinter-OL 2018

Sist ble jeg lurt trill rundt. Men jeg heier fortsatt gjerne på en russer

Bedre å være naiv enn å mangle evnen til å glede seg over god idrett?

OL-KLAR? Sergej Ustjugov ligger tilsynelatende an til å få konkurrere i Pyeongchang i februar. Der konkurrerer han på samme vilkår som hvem som fhelst i OL-feltet. FOTO: EPA/Gian Ehrenzeller.
OL-KLAR? Sergej Ustjugov ligger tilsynelatende an til å få konkurrere i Pyeongchang i februar. Der konkurrerer han på samme vilkår som hvem som fhelst i OL-feltet. FOTO: EPA/Gian Ehrenzeller. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Noen uker før Sotsji-OL 2014 skrev jeg en kommentar om opprydningen i den historisk lurvete russiske langrennssporten. Denne forandringen var tilsynelatende presset fram av den vennlige OL-mester Nikita Kriukov som hadde fått Putins presidentvikar Dmitrij Medvedev til å stokke om på den gamle, tvilsomme skiledelsen.

Russernes resultater i den perioden bar ikke noe preg av juks. Skijentene var totalt distansert etter at stjernene deres fra tiåret før en etter en var blitt avslørt som svindlere, og gutta bare sånn passe gode slik at det ble spennende helt i toppen.

Siden jeg pr. definisjon synes det er morsomt med jevnest mulig konkurranse og heller ikke måler livslykke i antall norske OL-medaljer, fikk kommentaren tittelen «Hei gjerne på en russer»

Det gjør jeg denne gangen også, selv om jeg altså for fire år siden ble lurt trill rundt.

ETTERPÅ kan naive fortellere som meg til nød trøste oss med at vi var mange som dengang hverken så de forkledde politiagentene, musehullet i Sotsji-laboratoriet eller statssvindelen komme. Men noen ante nok uro; som ledelsen i Antidoping Norge. De merket hvordan påvirkningen deres i Russland ble stadig mindre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer