Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sist ble Tande truet med hjemsendelse. Lover bedring foran Raw Air

Daniel-André Tande ble truet med hjemsendelse under tidenes første Raw Air. De negative overskriftene dominerte fullstendig da det ikke stemte i hoppbakken.

LOVER BEDRING: Daniel-André Tande lover bedre oppførsel under Raw Air. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LOVER BEDRING: Daniel-André Tande lover bedre oppførsel under Raw Air. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg hadde ikke nok energi til at hodet klarte å koble sammen fort nok. Reaksjonene kom litt uten at man rakk å tenke over det man gjorde før det var gjort, sier Kongsberg-hopperen til NTB.

Han bannet på TV, klaget på Holmenkollbakken, gjorde dumme gester mot juryen og så bare mer og mer irritert ut. Lysluggen framsto helt annerledes enn den yndlingen han var tidligere på vinteren.

Det toppet seg da landslagssjef Alexander Stöckl truet med å sende hjem vinterens beste norske hopper.

- Når du har lite energi, blir humørsvingningene større og du fokuserer ikke på det du skal, og alt tar mer energi enn det vanligvis gjør. Alt ble småslitsomt, sier Tande om det som skjedde under Raw Air for et år siden.

Skuffet over egen oppførsel

Han hadde ambisjoner om å vinne verdens tøffeste hoppturnering, men det eneste han vant var kampen om de negative overskriftene.

- Forventningene mine var å kjempe om seier, alt annet enn topp tre var ræva, og da ser du veldig svart på det når du mislykkes. Da er det vanskelig å være konstruktiv, sier 24-åringen.

- Jeg preget tidenes aller første Raw Air på feil måte. Jeg var skuffet over måten jeg oppførte meg på, men jeg har klart å legge det bak meg, sier Tande.

KIF-gutten ble verdensmester i skiflyging tidligere i vinter. Han var også med på det norske laggullet i OL.

- Jeg har veldig lyst til å bli bedre enn jeg klarte i fjorårets Raw Air. Det er vel ikke så mye som skal til. Målet er at jeg skal prestere bedre gjennom hele turneringen. Jeg føler at jeg stiller litt sterkere på alle fronter. Jeg har mye bedre overskudd og har et helt annet mentalt fokus, sier Tande til NTB.

I fjor ble han bare nummer 19 etter 9 tellende konkurranser. Hele 554,2 poeng skilte opp til Raw Air-vinner Stefan Kraft.

NM-nedtur

Tande skuffet med sjetteplass i onsdagens NM-renn i Holmenkollen. Da nektet han å snakke med pressen i kulda.

- Jeg orket bare ikke å prate med noen. Det er ikke så ofte jeg gjør det, sier Tande unnskyldende.

- Er det unoter på gang igjen?

- Det er det absolutt ikke. Jeg hadde bare lyst til å komme meg hjem fortest mulig, sier Tande.

Plaget av sykdom

Han slet med sykdom etter VM-suksessen i Oberstdorf i januar og under OL slet han med betennelse i en tann. Formpila har pekt feil vei etter at Tande uttalte at han «følte seg uovervinnelig».

- Jeg kommer tilbake så fort jeg får stablet meg ordentlig på beina. Nå skal jeg bruke helgen i Lahti til å gjøre meg klar til Raw Air. Det var ikke ideelt å bli syk etter VM, men jeg trodde det god tid til OL. Det viste seg at immunforsvaret og kroppen ikke hadde bygget seg helt opp, og tanna ble mye verre enn jeg trodde. Det kan ha vært med på at jeg ikke har klart å bevare VM-formen så bra som jeg håpet.

- Hoppene i NM var helt middels, og da flyr det ingenting. Jeg var litt småsur på meg selv, men jeg håper å få noen gode svar i Lahti. Jeg er klar til å slippe meg løs. Jeg er ganske nær, rett rundt svingen, sier Tande.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!