Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sist disse jentene inntok VM-byen ble det et «sirkus»

Nå kan fotballfruene lage nytt oppstyr.

SKAPTE FURORE: Cheryl Tweedie, daværende kjæreste til England-spiller Ashley Cole, og Victoria Beckham var med på å skape sirkus-tilstander da de gjestet VM-byen Baden Baden i 2006. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix
SKAPTE FURORE: Cheryl Tweedie, daværende kjæreste til England-spiller Ashley Cole, og Victoria Beckham var med på å skape sirkus-tilstander da de gjestet VM-byen Baden Baden i 2006. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fotballspiller-WAGs (wives and girlfriends) har etter hvert blitt et begrep i England, på grunn av måten jentene bygger kjendiskarrierer basert på sine kjærester.

Temaet kom særlig på dagsorden under VM i 2006 da de shoppeglade fotballkonene inntok den tyske byen Baden-Baden, hvor England holdt til. De vakte blant annet lokal tysk oppsikt ved å brenne kredittkortene for 600 000 kroner i løpet av en halvtime.

Det var Sven-Göran Eriksson som ledet «Three Lions» på dette tidspunktet, og vikarkaptein Rio Ferdinand tok et oppgjør med oppstyret som oppsto under svenskens ledelse. Han kalte det hele for et «sirkus».

- Hvis jeg skal være ærlig, så ble vi litt av et sirkus med tanke på WAG-situasjonen. Det kunne virke som det var et stort show rundt hele England-stallen. Det var som å se på at et teaterstykke ble framført, og fotballen ble nesten sekundær, sa Ferdinand den gangen.

- Folk brydde seg mer om hva andre folk hadde på seg og hvor de gikk, enn laget, sier han.

Strengere regler Da Fabio Capello tok over England etter «Svennis», ble det strengere regler for spillerne. Italieneren sørget for at spillernes koner og kjærester ikke var med på VM-eventyret i 2010.

Capello ble forbløffet over alt fokuset på hans nye regler da han tok over England i 2008.

- Jeg ba bare spillerne om å være profesjonelle på trening og når de er sammen. Normale ting. Du gjør det samme når du jobber, dette er ikke noe nytt, påpekte han.
 
Nytt gjensyn Men nå kan Brasil få oppleve rike fotballfruer fra balløya England til sommeren. England-manager Roy Hodgson har nemlig signalisert at han er åpen for at damene kan være med på oppvarmingen til mesterskapet i Miami, og i Rio de Janeiro, hvor England skal holde til under mesterskapet.

- Vi har foreslått for spillerne at de tar med seg konene til Miami for å tilbringe tiden mot slutten av oppholdet. Når det kommer til Brasil, har vi ikke laget en fast regel. Det vil være opp til spillerne å bestemme, formodentlig rundt kampene mer enn noe annet, om de ønsker å ha konene sine der, sier Hodgson ifølge The Indepiendent.

Han ønsker å gi spillerne sine mer spillerom enn hva som var tilfellet med Fabio Capello, men spørsmålet mange stiller seg er om det er så lurt å ha disse damene hengende rundt spillerne som bør ha fokus på det som skal skje ute på banen.

England har forøvrig ikke kommet lenger enn til semifinalen i et fotball-VM siden 1990. Den eneste gangen landet gikk til topps var i 1966.

RUND I KANTENE: England-manager Roy Hodgson åpner for at såkalte WAGs kan bli med til fotball-VM i Brasil. Foto: AP Photo/Sean Dempsey/PA/NTB Scanpix
RUND I KANTENE: England-manager Roy Hodgson åpner for at såkalte WAGs kan bli med til fotball-VM i Brasil. Foto: AP Photo/Sean Dempsey/PA/NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart