Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sist gang Magnus ladet opp her, leverte han to seirer på rappen

- Handler om å kose seg.

CHENNAI (Dagbladet): Magnus Carlsen bruker fridagen i dag til å lade opp og bygge energi på luksushotellet Fisherman´s Cove med lek, avslapping og moro.

Hans tidligere trener og mentor Simen Agdestein er i India, og er ikke i tvil om at dette er et sjakktrekk av nordmannen.

- Han slapper helt av og senker spenningsnivået. Det er det handler om nå. Ikke nødvendigvis å tenke sjakk, bare kose seg, sier Agdestein.

Gjentar suksessen - Det var slik han gjorde det før helgen da han plutselig vant to partier. Da var han der, sier Agdestein.

Sjakkspilleren spådde en jevn og åpen match før verdensmesterskapet startet, men holder nå Carlsen som soleklar favoritt foran de fire siste partiene.

Likevel advarer Agdestein mot å tro at VM-tittelen allerede er i boks, og minner om at Carlsen fikk problemer i de siste rundene av kandidatturneringen i London tidligere i år. Der tapte han i siste runde, men det holdt likevel til seier sammenlagt.

- Gir optimisme Dette er andre gang Carlsen bruker en fridag på Fisherman´s Cove under selve VM-matchen.

Forrige gang han gjorde det, vant Carlsen de to neste partiene i overbevisende stil. Det er far Henrik Carlsen fullstendig klar over.

- Det gjør det ekstra hyggelig å være her igjen, og det bidrar til god stemning og optimisme, sier Henrik Carlsen til Dagbladet.

- Er det å reise tilbake hit noe dere gjør bevisst?

- Alle husker hva som skjedde sist, og det er flere ansatte her ved hotellet på Fisherman´s Cove som også har bemerket det til oss, så vi er klar over det, sier Henrik Carlsen.