Sist gang var vi ranket på topp. Nå er vi på nivå fire

Semb før trekningen: - Et stort fall.

MÅ STREKKE SEG:  Landslaget rangeres et godt stykke ned på nedre halvdel av UEFAs medlemsnasjoner. Det får konsekvenser når VM-kvalifiseringen trekkes 25. juli. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MÅ STREKKE SEG: Landslaget rangeres et godt stykke ned på nedre halvdel av UEFAs medlemsnasjoner. Det får konsekvenser når VM-kvalifiseringen trekkes 25. juli. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Før sommermånedene 2015 hadde Per-Mathias Høgmo satt røde ringer rundt to datoer. Den ene var 12. juni, da Aserbajdsjan kom til Ullevaal.

Den andre er 25. juli. Da trekkes kvalifiseringsgruppene til VM i Russland.

Den dagen kan Høgmos drøm om medalje i 2018 bli stilt overfor et pinetrangt nåløye. For Norge blir fjerdeseedet i trekningen.

På topp sist Det viser analysen til nettstedet football-rankings.info. I årevis har bloggeren Eduard Ranghiuc spesialisert seg på å beregne rankinger og seedinger. I FIFAs turneringsbestemmelser framgår det at den FIFA-rankingen som kommer i juli vil danne grunnlag for hvordan lagene fordeles på seks potter før VM-kvalifiseringen, som starter høsten 2016. Ranghiuc mente før helga det var 99,69 prosent sjanse for at Norge havner i den fjerde av pottene.

Uavgjort-resultatet mot Aserbajdsjan trakk ikke Høgmos gjeng noe nærmere treer-potten, men det var heller ikke nok til å sende Norge ned, viser en beregning gjort av ESPN.

Før forrige VM-kvalifisering var Norge rangert på nivå 1, etter at Drillo dro med seg landslaget på en sensasjonell klatring på FIFA-rankingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.