PEKTE NESE: Sist Petter Northug slo Sveriges ankermann Calle Halfvarsson i en verdenscupstafett på Sjusjøen i 2011. Da gikk det slik.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
PEKTE NESE: Sist Petter Northug slo Sveriges ankermann Calle Halfvarsson i en verdenscupstafett på Sjusjøen i 2011. Da gikk det slik. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Sist Halfvarsson møtte Northug i en stafett, skjedde dette

Halfvarsson er Sveriges ankermann i dag.

(Dagbladet) Det er knyttet store forventninger rundt VM-staffetten i dag.

Norges langrennsgutter har gjort et godt VM så langt, og den eneste som stiller på Norges stafettlag uten medalje fra mesterskapet, er Eldar Rønning. 

Petter Northug er vår ankermann i dag, som han har vært siden VM i Sapporo i 2007.

Men Sverige gjør en vri før dagens stafett. Mens Marcus Hellner lenge har vært det klare førstevalget til å gå ankeretappen, er han nå erstattet med Calle Halfvarsson. Hellner har ikke prestert som forventet dette mesterskapet, og har også måttet bite i det sure eplet i mange dueller med Northug.

Når det gjelder Calle Halfvarsson, har han gått en sisteetappe på stafett før. Sist han møtte Northug i en slik spurtduell, var på Sjusjøen i november i 2011.

Da ble han slått med god margin av Northug på oppløpet, og skøyern Petter feiret med å peke nese, en gest som i ettertid har blitt sagnomsust.

Etter løpet spurte Dagbladet om Halfvarsson fortsatt hadde håp om å slå Northug i en spurt.

- Det er jo drømmen. Jeg håper det blir en virkelig duell en gang. Men Petter er jo best i verden, sier svensken. 

Svaret fra Northug kom kontant.

- Da tror jeg han må finne seg en annen idrett.