Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eggen støtter Koteng

Sist han prøvde seg ble det buing

Mange tror et benkeforslag støttet av Nils Arne Eggen vil gi Ivar Koteng fornyet tillit som Rosenborgs styreleder. Det er ikke gitt.

I KOTENGS HJØRNE: Nils Arne Eggen er en av Ivar Kotengs viktigste støttespillere i kampen om makta i Rosenborg. Hva Eggen sier på torsdagens årsmøte, om han sier noe, kan bli avgjørende for valget av klubbens styreleder. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
I KOTENGS HJØRNE: Nils Arne Eggen er en av Ivar Kotengs viktigste støttespillere i kampen om makta i Rosenborg. Hva Eggen sier på torsdagens årsmøte, om han sier noe, kan bli avgjørende for valget av klubbens styreleder. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

IVAR KOTENGS UMIDDELBARE reaksjon på valgkomiteens innstilling var at hans tid som Rosenborgs styreleder var over. Han likte det ikke, han sa til og med han hadde hatt noen barnslige (trassige) minutter etter at nyheten ble kjent, men da realiteten slo inn tok han faktum til etterretning.

Det var i desember.

NÅ ER DET februar og Ivar Koteng har ombestemt seg. I kontinuitetens navn vil han ikke gi fra seg styreledervervet uten kamp på torsdagens årsmøte på Lerkendal. Etter et resultatløst møte med valgkomiteens kandidat sist torsdag, der utgangspunktet var å lande en felles løsning til Rosenborgs beste, er det duket for kamp om en av de synligste maktposisjonene i Midt-Norge.

Det blir garantert intenst og dramatisk.

Det kan også bli stygt og splittende.

STÅLE GJERSVOLD, KONSERNSJEFEN i Trønderenergi, er valgkomiteens mann. Han er innstilt fordi han har ledererfaring, er god til å håndtere media og fordi valgkomiteen mener klubben trenger en samlende styreformann med strategisk blikk og evner til å tenke langsiktig. En leder som kan gi Brakka (administrasjonen) nye vyer og ledertråder på klubbens vei inn i framtida.

På grunn av vindmølledebatten som herjer langs kysten av Trøndelag er Ståle Gjersvold også veldig omstridt.

Så omstridt at det går rykter om «folkevandring» fra Frøya til Lerkendal torsdag kveld.

IVAR KOTENG ER også omstridt etter de mange opprivende, omdømmetapende og økonomisk belastende episodene i Rosenborg det siste halvannet året. I tillegg har han sittet i åtte år. Torsdag kveld, etter benkeforslaget som nærmest er garantert, kan han bli mannen som deler Rosenborg i to.

Med seg på laget har han viktige støttespillere som Nils Arne Eggen og Rune Bratseth.

De har vært i Kotengs hjørne siden valgkomiteens innstilling ble offentlig i desember.

KONTINUITET ER KOTENGS argument for at han bør få fornyet tillit av årsmøtet. Han har vært klubbens styreleder i åtte år. At de fire styremedlemmene som ikke er på valg representerer 22 års fartstid i RBK-styret, er liksom ikke noe tema. Hva Ståle Gjersvold vil selge seg inn med, ut over det lille han har sagt i lokale medier, vet ingen før han snakker til forsamlingen. Akkurat som valgkomiteen, ut over å si det selvfølgelige rundt det møysommelige arbeidet de har nedlagt siden september, holder argumentene bak sine vurderinger tett til brystet.

Det vi vet er at det har vært enstemmighet rundt alle beslutninger i komiteen.

De med mandat til å se inn i framtida mener altså det er helt avgjørende med fornying.

DET ER IKKE sensasjonelt at det kommer benkeforslag på et årsmøte. Det skjer i alle organisasjoner. Årsmøtet er Rosenborgs vilje. Torsdag kveld vil vi få se demokrati i praksis på Lerkendal. Sist det var drama i Norges største fotballklubb var i 2008, da årsmøtet gikk til ekstraomganger etter midnatt.

Da var også Nils Arne Eggen en av hovedpersonene.

DEN GANGEN GIKK det ikke så bra for klubbens største navn og mest betydningsfulle person gjennom alle tider. Da gamletreneren gikk på talerstolen for å støtte valgkomiteens innstilling til ny nestleder, med argumentasjonen om at Rosenborg har tradisjon for å gjøre en god jobb når det gjelder innstillinger til verv, ble han regelrett buet ut av årsmøtet. Valgkomiteens forslag falt med 136–36 stemmer.

Eggen, for å si det mildt, var sjokkert.

INGEN BLIR SJOKKERT om Nils Arne Eggen inntar talerstolen igjen, denne gangen for å tale imot det Rosenborg har tradisjon for å være så gode på. Heller ikke nå kan resultatet garanteres. Maktkamp er maktkamp, styreledervervet i Rosenborg er en betydelig posisjon i Midt-Norge, se bare hva det har gjort for forretningsmannen Ivar Koteng.

For åtte år siden var det knapt noen som visste hvem han var.

I dag vet alle det.

Vi vet også at det ikke er noen ulempe å drive big business med den statusen og synligheten styreledervervet i RBK gir.

Kontinuitet har flere sider.